BOMBER

Κιβωτός του Κόσμου: Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς;

Κιβωτός του Κόσμου: Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς;

Η ιστορία με την Κιβωτό του Κόσμου, τον παπά-Αντώνη και την πρεσβυτέρα εξελίσσεται σε κινηματογραφικό σίριαλ με τις καταγγελίες να διαδέχονται η μια την άλλη…

Η όλη υπόθεση των καταγγελιών έχει δύο πτυχές: την κοινωνική και την οικονομική. Προφανώς οι έρευνες των αρχών πρέπει πρώτα να εστιάσουν στα ζητήματα των κακοποιήσεων και των σεξουαλικών επιθέσεων σε ανήλικα παιδιά και ο πέλεκυς της δικαιοσύνης πρέπει να είναι αμείλικτος.

Τα οικονομικά ζητήματα είναι βεβαίως και αυτά σοβαρά, έρχονται όμως σε δεύτερη μοίρα. Αν ο παπάς οι άλλοι εργαζόμενοι της δομής ήταν κακοποιητικοί προς τα παιδιά δεν μπορούμε προφανώς να περιμένουμε να περάσουν καμιά 20αριά χρόνια για να δούμε τι έχει γίνει…

Το αν ήταν «παπατζής» επί των οικονομικών είναι μια άλλη ιστορία που τείνει να καλύψει το βασικό πρόβλημα των σεξουαλικών επιθέσεων σε παιδιά. Δυστυχώς τα ΜΜΕ έχουν χάσει το δάσος και βλέπουν μόνο το δέντρο. Εάν αυτές οι δομές και τα ιδρύματα λειτουργούν ως κολαστήρια προηγούμενων δεκαετιών και ως αναμορφωτήρια, τότε το πρόβλημα είναι ευρύτερο και πρέπει να σπάσει αυτό το απόστημα.

Η πολιτεία – που έχει τεράστιες ευθύνες λόγω της αδιαφορίας που επεδείκνυε όλα αυτά τα χρόνια – οφείλει, έστω και τώρα να ανοίξει και να ξεκλειδώσει τις «ψυχές» αυτών των βασανισμένων και καταπιεσμένων παιδιών.

Τα υπόλοιπα, για το πόσα κονόμαγε ο πάτερ, αν έκανε real estate, αν έριχνε τον παπά και άρπαζε δωρεές θα τα δούμε σε δεύτερο χρόνο. Το αν είναι οικονομικός εγκληματίας έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Πρώτα να δούμε τι έκανε στα παιδιά και όλα τα άλλα στη σειρά τους.