BOMBER

Με ένα μάλλινο πουλοβεράκι τσέπωσε 45 δισ. και patriot

Μ΄ένα μάλλινο πουλοβεράκι τσέπωσε 45 δισ. και patriot
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
AP

Δεν ξέρω αν είναι ήρωας, αλλά ηθοποιός είναι σίγουρα. Ο λόγος για τον Ζελένσκι ο οποίος έχει γίνει αντικείμενο αρνητικών σχολιασμών για την «αμφίεση» με την οποία επέλεξε να εμφανιστεί στον Λευκό Οίκο

Ο σχολιαστής Τάκερ Κάρλσον πρωτοστάτησε στις αιχμές κατά του Ζελένσκι, χρησιμοποιώντας την αργά το βράδυ εκπομπή του στο Fox News για να κατηγορήσει τον Ουκρανό ηγέτη ότι ντύθηκε σαν «ιδιοκτήτης στριπτιτζάδικου που ζητάει χρήματα».

Στην κριτική προστέθηκε και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, γιος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποκάλεσε τον Ζελένσκι «βασίλισσα της κοινωνικής πρόνοιας» το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την Daily Mail στην πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του τον Φεβρουάριο, ο Ζελένσκι εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο φορώντας μια casual στολή -που περιλάμβανε ένα φούτερ στο χακί, ένα παντελόνι παρόμοιου χρώματος και μπότες μάχης- σε αντίθεση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος φορούσε κοστούμι.

Ο Wendell Husebo, συγγραφέας του συντηρητικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Breitbart, παρενέβη επίσης.

«Ο Ζελένσκι φτάνει στον Λευκό Οίκο για να ζητήσει περισσότερη υποστήριξη από την ενίσχυση των 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων», έγραψε στο Twitter ο Husebo. «Για 45 δισ. δολάρια, δείξτε λίγο σεβασμό και νοικιάστε ένα κοστούμι».

Ο οικονομικός σχολιαστής Peter Schiff συμμετείχε επίσης, γράφοντας: «Ξέρω ότι υπάρχει πόλεμος, αλλά ο Ζελένσκι δεν βρίσκεται υπό πυρά. Πέταξε στις ΗΠΑ με ιδιωτικό τζετ της αμερικανικής κυβέρνησης, έφτασε στον Λευκό Οίκο με SUV με σοφέρ, αλλά εμφανίστηκε φορώντας ένα φούτερ. Είναι καλύτερο από ένα μπλουζάκι, αλλά εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι η σωστή ενδυμασία είναι ένα κοστούμι».

Ο συνάδελφος του Carlson στο Fox News, John Roberts, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής ότι δεν είχε δει ποτέ κάποιον να εμφανίζεται στον Λευκό Οίκο με ρούχα όπως αυτά που φορούσε ο Ζελένσκι.

Θα μου πείτε έχει καμία σημασία; Ο Ζέλι εμφανίστηκε μ’ ένα μάλλινο στρατιωτικό πουλόβερ κι ένα cargo military παντελόνι και τσέπωσε 45 δισ. και patriot. Κι όλα αυτά στο όνομα της ειρήνης!