BOMBER

Ο αδιάγραπτος θαυμαστής του εαυτού του

Ο αδιάγραπτος θαυμαστής του εαυτού του
Pixabay

Ο ίδιος έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. «Εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται», είχε πει πριν από λίγο καιρό και προσέθετε: «Εμένα κανένας δεν μπορεί να με ακουμπήσει με τέτοια διοικητικά μέτρα».

Προφανώς ξεχνάει εύκολα. Δεν θυμάται για παράδειγμα ότι τον διέγραψε η ΚΝΕ στην Θεσσαλονίκη όταν ήταν φοιτητής της Νομικής. Επίσης ξεχνάει ότι το 2012 τον διέγραψε ο Βαγγέλης Βενιζέλος επειδή ο ίδρυσε κόμμα μέσα στο κόμμα! Τον απομάκρυνε για «βλαπτική συμπεριφορά», συμπληρώνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτούς που θέλουν και μπορούν».

Δεν είναι λοιπόν… αδιάγραπτος. Το ότι έφυγε μόνος του είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Έτσι κι αλλιώς δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με κανέναν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ούτε με τον Βενιζέλο, ούτε με τον ΓΑΠ, ούτε με τη Φώφη, ούτε με το Νίκο. Δεν τον ήθελε κανείς… Τυχαίο;

Ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι ότι αυτοθαυμάζεται έχοντας μόνο αποτυχίες στο ενεργητικό του. Για παράδειγμα δεν άφησε Μνημόνιο για Μνημόνιο που να μην ψηφίσει και, το κυριότερο, να μην υπηρετήσει πιστά μέχρι και το τελευταίο μέτρο. Απέτυχε σε όλες τις υπουργικές του θητείες από το 2009 έως το 2015 αφήνοντας πίσω του καμένη γη στην υγεία, στην εργασία, στην παιδεία. Η πρωτοφανής διαπόμπευση των οροθετικών θα τον ακολουθεί για πάντα στην κοινωνική συνείδηση. Ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τού γύρισαν την πλάτη στις εσωκομματικές εκλογές και τον άφησαν τρίτο. Ήρθε τρίτος και καταϊδρωμένος, πίσω ακόμα και από τον «τελειωμένο» Γιώργο Παπανδρέου. Δύο φορές έχει επιχειρήσει να φτιάξει το δικό του πολιτικό «μαγαζί», με τη ΡΙΚΣΣΥ το 2012 και με τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα το 2013 και όλα πήγαν… κουβά!

Είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του εαυτού του, αλλά και ο μοναδικός, όπως φαίνεται. Κι αυτό που μαθαίνω είναι ότι φαντάζεται τον εαυτό του μελλοντικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Χριστέ μου τι άλλο θα ζήσουμε σε αυτό τον τόπο;

ΥΓ: Μην ρωτήσετε σε ποιον αναφέρεται το κείμενο. Καταλάβατε πιστεύω