BOMBER

Η τουρκική προβοκάτσια σπάει ταμεία

Η τουρκική προβοκάτσια σπάει ταμεία

Οι Τούρκοι στην προβοκάτσια και στη δολιοφθορά είναι… πρυτάνεις. Μόνο που πλέον κανείς δεν τρώει κουτόχορτο.

Η ιστορία με τις μολότοφ σε τζαμί στη Λεμεσό αμέσως μετά το περιστατικό κατά των ανδρών του ΟΗΕ στην Πύλα, βγάζει μάτι ότι πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα. Είναι αυτό που λέμε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια και η Τουρκία έσπευσε να το εκμεταλλευτεί πολιτικά λέγοντας απίστευτες ασυναρτησίες. Για το συμβάν, ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ στην οποία αναφέρεται: «Υποστηρίζουμε πλήρως τη δήλωση του “Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)” αναφορικά με συγκεκριμένο θέμα.

Με αυτή την αποτρόπαια επίθεση, προστέθηκε μια ακόμη ενέργεια που έχει πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν ενάντια σε διάφορα τζαμιά που βρίσκονται στην πλευρά της “Ελληνικής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου”. Αυτή η επίθεση, αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα του αυξανόμενου αντι-ισλαμισμού που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, δεν έχει ως στόχο μόνο τους μουσουλμάνους, αλλά αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά το πόσο σοβαρή έχει γίνει η απειλή για τις κοινές ανθρώπινες αξίες μας.

Μιλάμε για τον ορισμό του ψεύδους και της παράνοιας που στόχο έχει να δημιουργήσει συνθήκες έντασης και θερμού επεισοδίου στο νησί. Βεβαίως οι Τούρκοι έκαναν τα ίδια και την περίοδο 1958-1963 όταν οι ειδικές δυνάμεις και οι πράκτορες της Τουρκίας, σε στενή συνεργασία με την εθνικιστική πτέρυγα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, προκάλεσαν δικοινοτικές συγκρούσεις και προχώρησαν στον βομβαρδισμό τεμένων στη Λευκωσία.

Είναι πλέον τραγικά προβλέψιμοι...