BOMBER

Τσακαλώτος: Η ηρωική έξοδος του «αριστοκράτη της Αριστεράς»

Τσακαλώτος: Η ηρωική έξοδος του «αριστοκράτη της Αριστεράς»

Στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη μαδάνε τις μαργαρίτες για το πότε θα φύγει ο Ευκλείδης – Εγώ λέω μην τον προλάβει η Αχτσιόγλου και φύγει νωρίτερα

Σήμερα η στήλη είναι αποφασισμένη να καταθέσει ορισμένες αλήθειες. Στην πολιτική και στη δημοσιογραφική πιάτσα είναι γνωστό σε όλους ότι ο Τσακαλώτος δεν μπορεί να δεχθεί ότι θα έχει αρχηγό ένα πρόσωπο με ιδεολογική απροσδιοριστία και χωρίς πολιτική κουλτούρα όπως ο Κασσελάκης. Δεν μπορεί να τον χωνέψει με τίποτα αφού τον θεωρεί «παίκτη ριάλιτι» και όχι πολιτικό.

Για αντίστοιχους λόγους ο Ευκλείδης δεν δέχθηκε ποτέ και τον Αλέξη Τσίπρα ως ηγετική φυσιογνωμία της Αριστεράς, ενώ απεχθάνονταν το Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη. Αναγκάστηκε να συνυπάρξει μαζί τους επειδή εξελέγησαν βουλευτές. Πρακτικά όμως θεωρούσε ότι κανείς από αυτούς δεν έχει πολιτική κουλτούρα και ζύμωση. Περίπου τους θεωρούσε λειτουργικά αναλφάβητους. Όμως λόγω αστικής ευγένειας, και λόγω εξουσίας, αναγκάστηκε να κάνει την καρδιά του πέτρα και να τους δεχθεί… Τώρα με τον Κασσελάκη δεν μπορεί να κάνει άλλο κράτει.

Ο «αριστοκράτης της Αριστεράς» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, ο Γιούκλιντ, αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα, όμως οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις στο παρασκήνιο είναι υπαρκτές. «Με τον Τσακαλώτο οι γέφυρες κόπηκαν». Αυτή είναι η φράση – κλειδί την οποία κατέθεσε με δημόσιες δηλώσεις του ο Ευάγγελος Αποστολάκης και δείχνει ότι πολύ σύντομα ίσως και κατά την διάρκεια της επικείμενης Κεντρικής Επιτροπής ο Ευκλείδης να προχωρήσει σε μια ηρωική έξοδο από το κόμμα Κασσελάκη.

Κάτσε να δούμε μην τον προλάβει η Αχτσιόγλου και φύγει νωρίτερα από τον Ευκλείδη… Μην πάει ο νους σας σε νέο κόμμα… Απλά θα βγουν από το «κόμμα Κασσελάκη» και θα φύγουν μέχρι να επιστρέψουν…