BOMBER

Αρχιεπίσκοπος… ισαποστάκιας

Αρχιεπίσκοπος… ισαποστάκιας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που επιβάλει ο θεσμικός του ρόλος και δείχνει να είναι «και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα»

Δυστυχώς για άλλη νια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που επιβάλει ο θεσμικός του ρόλος και δείχνει να είναι «και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα».

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Ιερώνυμος είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι δεν έχει πρόβλημα με τον γάμο των ομοφυλόφιλων, ενώ απέφυγε να καταδικάσει ξεκάθαρα το ζήτημα της τεκνοθεσίας.

Θα μου πείτε δεν είναι η πρώτη φορά που ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αρνείται να συγκρουστεί με το πολιτικό κατεστημένο όπως είχε κάνει για παράδειγμα στο παρελθόν ο μακαριστός Χριστόδουλος.

Είναι λυπηρό, αλλά ο κ. Ιερώνυμος δεν δείχνει εικόνα ηγέτη της Ορθοδοξίας αλλά ενός ανθρώπου που απλά διεκπεραιώνει με την παρουσία του όλες τις απαιτήσεις του status quo και του πολιτικού κατεστημένου. Είναι ποτέ δυνατόν ένας ηγέτης της Ορθοδοξίας να μην υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τον ορθόδοξο θρησκευτικό γάμο μεταξύ ανδρών και γυναικών και να λέει ότι δεν τον ενοχλεί ο γάμος ομοφυλόφιλων; Δηλαδή αν χρειαστεί θα τελέσει και γάμους μεταξύ ανδρών;

Είναι δυνατόν να μην εξεγείρεται και να μην βγαίνει μπροστά να σταματήσει αυτό το αίσχος; Να μην βγαίνει μπροστά και να προστατεύσει τα ήθη, τις αξίες και τα ιδανικά αυτού του τόπου και να κάνει απλά διαπιστώσεις;

Να μιλάει σαν να κάνει ασκήσεις θάρρους φοβούμενος μην τον κατηγορήσουν οι πολιτικοί; Να παρουσιάζει την εικόνα ενός ισαποστάκια;

Αν η κεφαλή της Εκκλησίας έχει τέτοια φοβικά σύνδρομα τότε τι πρέπει να κάνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας;

Θα μου πείτε ο Ιερώνυμος δεν είπε κουβέντα ούτε για τις καραντίνες επί κορωνοϊού, ούτε ποτέ πήρε θέση για τα εμβόλια, ούτε μίλησε για τον διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους που πάει να επιβληθεί, ούτε για την κατάργηση των θρησκευτικών που επιχειρείται στα σχολειά μας, ούτε για τις προσπάθειες να καταργηθεί ο Χριστιανισμός από επίσημη θρησκεία του κράτους.

Δεν έχει πει ποτέ κουβέντα για τις ορδές των μεταναστών που αλωνίζουν στη χώρα μας εδώ και 15 χρόνια που ο ίδιος κατέχει τη θέση του Αρχιεπισκόπου.

Δεκαπέντε χρόνια είναι ένας αδιάφορος και ανύπαρκτος αρχιεπίσκοπος, χωρίς βούληση και χωρίς σθένος. Δεν προκαλεί λοιπόν καμία εντύπωση η άρνησή του να υπερασπιστεί την ελληνική παραδοσιακή οικογένεια.

Και βεβαίως δεν πρόκειται να πέσουμε από τα σύννεφα αν ο κ. Ιερώνυμος αρχίζει να παντρεύει αύριο – μεθαύριο ζευγάρια αντρών ή γυναικών και να τους δίνει την ευχή του για καλούς απογόνους.