BOMBER

Όχι άλλη βεβήλωση των εθνικών μας συμβόλων

Όχι άλλη βεβήλωση των εθνικών μας συμβόλων

Το περιστατικό με την ροζ σημαία στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης μόνο ντροπή γεμίζει τους Έλληνες

Και για να εξηγούμαστε. Οι αστείες δικαιολογίες ότι είναι έργο τέχνης δεν πείθουν κανέναν. Αν είναι έργο τέχνης να το πάρει η καλλιτέχνις που το έφτιαξε και να το βάλει σε έναν καμβά να το εκθέτει στο σπίτι της ή όπου άλλου νομίζει.

Η τοποθέτηση παραποιημένου εθνικού συμβόλου σε διπλωματικό χώρο όπως είναι το προξενείο αποτελεί προσβολή εθνικού συμβόλου!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι πάνω από όλα, είναι ιερά και πάνω από την τέχνη. Η Ελληνική σημαία είναι το σύμβολο του έθνους και πρέπει να εξαιρείται από οιαδήποτε μορφή αλλαγής ή παραποίησης.

Για την προσβολή της Ελληνικής Σημαίας υπάρχει το άρθρο 191Α στον Ποινικό Κώδικα.

«Άρθρο 191Α

Προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας

  1. Όποιος δημόσια αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.
  2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος τελεί πράξεις ρύπανσης ή φθοράς σε τόπους ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας….».

Το θέμα βέβαια δεν είναι μόνο νομικό. Η ίδια η… καλλιτέχνις ισχυρίζεται ότι η έκθεση στην οποία συμπεριελήφθη το έργο της αφορά στο ζήτημα των γυναικοκτονιών και της ενδοοικογενειακής βίας. Η σημαία, που μοιάζει με την ελληνική στο σχεδιασμό, έχει κατασκευαστεί από κλινοσκεπάσματα Ελληνίδων κακοποιημένων γυναικών. Πολύ καλά έκανε προφανώς και έφτιαξε ένα τέτοιο έργο για να στηρίξει τα θύματα και τις κακοποιημένες γυναίκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι στο όνομα της τέχνης μπορούν να παραποιούνται ιερά σύμβολα με τεράστια ιστορική αξία. Αν δηλαδή ένας «καλλιτέχνης» βάψει αύριο ροζ τον Ιησού Χριστό ή τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη γιατί θα πρέπει κάτι τέτοιο να θεωρείται φυσιολογικό; Έλεος πια. Δεν είναι δυνατόν να κουρελιάζονται τα πάντα στο όνομα της οποιαδήποτε τέχνης μόνο και μόνο για να προκαλείται η κοινή γνώμη. Η βεβήλωση εθνικών συμβόλων χλευάζει την Ελλάδα, τους Έλληνες, την πίστη τους, την Ιστορία αυτού του τόπου, τις παραδόσεις και ό,τι άλλο περικλείουν οι έννοιες της πατρίδας και του κράτους. Όταν μέσα στα προξενεία μας προσβάλλεται κατ’ αυτό τον τρόπο η σημαία μας και δεν αντιδράμε, δεν μπορεί μετά να ζητάμε τα «ρέστα» από τον Ερντογάν επειδή αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία, ούτε να ψέγουμε τον Έντι Ράμα που φυλακίζει με το έτσι θέλω εκλεγμένους ομογενείς δημάρχους… Αυτά για να συνεννοούμαστε…