ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντολή Γεραπετρίτη για απόσυρση της ροζ ελληνικής σημαίας στο προξενείο της Νέας Υόρκης

Εντολή Γεραπετρίτη για απόσυρση της ροζ ελληνικής σημαίας στο προξενείο της Νέας Υόρκης
Twitter

Αποσύρθηκε η ροζ ελληνική σημαία από το Γενικό προξενείο της Νέας Υόρκης μετά τον χαμό που προκλήθηκε σε Βουλή αλλά και στους Έλληνες για την αλλοίωση του εθνικού συμβόλου

Σάλος επικρατεί τις τελευταίες ώρες με τη ροζ σημαία στο προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, καθώς παραποιήθηκε το εθνικό σύμβολο

Η αλλοίωση της σημαίας της Ελλάδας, σε ροζ, αποτελεί κομμάτι της έκθεσης της Τζόρτζια Λάλε με τίτλο «Ενοχή της Γειτονιάς» (Neighborhood Guilt) και έχει ως θέμα τα φαινόμενα γυναικοκτονίας και την ενδοοικογενειακή βία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έδωσε ξεκάθαρη εντολή να αποσυρθεί το συγκεκριμένο έκθεμα από το προξενείο.

«Η μόνη σημαία που κυματίζει στο Γενικό Προξενείο είναι η γαλανόλευκη. Δεν υπάρχει καμία άλλη σημαία, είναι το πιο ιερό σύμβολο που έχουμε εμείς ως Ελληνες. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα έργο που αφορά σε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ζήτημα όπως είναι αυτό της γυναικοκτονίας και της κοινωνικής βίας», είπε χαρακτηριστικάο γενικός πρόξενος της Ελλαδας, Ντίνος Κωνσταντίνου, στο COSMOS FM.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ανέδειξε στη Βουλή χθες ο επικεφαλής του κόμματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός προβάλοντας την επίμαχη ροζ ελληνική σημαία και φωνάζοντας «Είναι δυνατόν».

«Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η σημαία μας με ροζ χρώμα, να διακωμωδείται το εθνικό μας σύμβολο; Η σημαία αλλάζει χρώμα, μόνον όταν βαφτεί κόκκινη από το αίμα των αγώνων του λαού μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νάτσιος χαρακτηρίζοντας ως «κουρέλι» τη γαλανόλευκη που αντικαταστάθηκε με κλινοσκεπάσματα από ροζ χρώμα.