BOMBER

Και ξαφνικά όλοι οι decadence τύποι θέλουν να γίνουν… μάνες

Και ξαφνικά όλοι οι decadence τύποι θέλουν να γίνουν… μάνες

Όλοι αυτοί οι decadence τύποι που ξαφνικά θέλουν να γίνουν… μάνες, εκτός από το να πουλάνε τρέλα με το κιλό έχουν καταλάβει πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος της μητέρας και του πατέρα;

Επειδή ο παραλογισμός έχει γίνει μόδα και η τρέλα καθεστώς, καλό θα είναι να ειπωθούν και μερικές αλήθειες για όλο αυτό το trash σύστημα που καθημερινά διατρέχει τα media και τα social media και προσπαθεί να μας πείσει με ακραία προπαγάνδα ότι ο καθένας και η καθεμιά όποτε θέλουν – έτσι για πλάκα – μπορούν να αποκαλούνται μπαμπάδες και μαμάδες. Ε, λοιπόν όχι.

Οι λέξεις πατέρας και μητέρα είναι ιερές και δεν μπορούν να καταπατηθούν και να ευτελιστούν εν ονόματι οιουδήποτε νεοφιλελευθερισμού. Κανείς από όλους αυτούς τους περιθωριακούς τύπους που αυτόξεφτιλίζονται στα… πανηγύρια περηφάνειας φορώντας φούστες και τακούνια με μούσια δεν θα μπορούσε ούτε για δέκα λεπτά να κουβαλήσει το σταυρό που κουβαλάει μια πραγματική μάνα για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Ούτε για μια μέρα δεν θα μπορούσε να αντέξει την ευθύνη που φέρει ένας πατέρας να εξασφαλίσει τα προς το ζην της οικογένειάς του. Η πραγματική ζωή και η πραγματική οικογένεια δεν είναι φρου φρου κι αρώματα, κάνουμε το χαβαλέ μας και ρίχνουμε κι ένα πολιτικό γάμο να μας γράψουνε τα κοσμικά περιοδικά και να μας παίξουν οι κουτσομπολίστικες εκπομπές.

Ο «πιθηκίζων» μιμητισμός ιερών προτύπων όπως είναι ο πατέρας και η μητέρα από άτομα του ιδίου φύλου δεν έχει ουδεμία σχέση με την σκληρή πραγματικότητα και το σθένος που χρειάζεται για να χτιστεί μια αξιοπρεπής και χρήσιμη οικογένεια.

Ο ρόλος του πατέρα και της μάνας δεν είναι μια εικονική πραγματικότητα, δεν είναι avatar σε κάποιο προφίλ του facebook. Είναι ένας ρόλος αποτυπωμένος βαθιά στο αρχέγονο DNA και σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα πιθηκισμού.

Δεν μπορεί μια γυναίκα ένα πρωί να ξυπνήσει και να πει: σήμερα θα κάνω τον πατέρα. Ούτε ένας άντρας να ξυπνήσει ένα πρωί και να πει: σήμερα θέλω να γίνω μάνα.

Αυτά είναι γελοία πράγματα που όχι μόνο υποβαθμίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και την αισθητική αυτού του κόσμου.

Είναι που είναι δύσκολος ο γάμος με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα και διαλυμένη η κοινωνία, η γελοιοποίηση του θεσμού έλειπε για να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη σχέση του γάμου και γενικά τις σχέσεις των ανθρώπων.

Σε αυτό τον τόπο πάντοτε υπερηφανευόμασταν για τη συνεκτικότητα της ελληνικής οικογένειας, τους ισχυρούς δεσμούς της, την περίφημη αλληλοϋποστήριξη ανάμεσα στα μέλη της. Η οικογένεια αποτελεί καταφύγιο ανθρώπινης ζεστασιάς, στοργής, ψυχικής γαλήνης και απαντοχής πού βοηθά στην ολοκλήρωση της ανθρώπινης προσωπικότητας. Δεν είναι μόδα, ούτε ακτιβισμός, ούτε ψηφαλάκια για πολιτικά κόμματα!