ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μας δουλεύουν όλοι ψιλό γαζί

Μας δουλεύουν όλοι ψιλό γαζί

Οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, με τις ευλογίες όλων.

Ένα τέταρτο τουρκικό πλοίο, το ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» είναι καθοδόν για την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε τη Δευτέρα μέσω Twitter o Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απαντώντας στον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί η Τουρκία δεν βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε σαρκαστικά πως προφανώς ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου νομίζει πως το «Φατίχ», το «Γιαβούζ» και το «Μπαρμπαρός» είναι ελληνικά πλοία. Ο Τούρκος Υπουργός έγραψε στο Twitter: “Ο κ. Κιλιτσντάρογλου προφανώς νομίζει ότι το «Φατίχ», το «Γιαβούζ» και το «Μπαρμπαρός», που προστατεύουν τα δικά μας δικαιώματα και της ‘ΤΔΒΚ’, είναι ελληνικά πλοία. Και το τέταρτό μας πλοίο «Ορούτς Ρέις» είναι καθοδόν. Είμαστε έτοιμοι να ενημερώσουμε για το θέμα τον κ. Γενικό Πρόεδρο ο οποίος δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος για την εθνική υπόθεσή μας στο Κυπριακό”.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ με άλλοθι την Ατλαντική Συμμαχία, αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, συνεχίζουν το διπλό παιγνίδι αλλά και το διαίρει και βασίλευε ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία.

Έτσι την ώρα που επικρίνουν δήθεν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας ταυτόχρονα με την Τουρκία στήνουν κέντρο κοινών επιχειρήσεων για την εγκαθίδρυση και διαχείριση μιας ζώνης ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία.