ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Έρχονται ανατροπές στην κόντρα ELFE - ΔΕΠΑ

Έρχονται ανατροπές στην κόντρα ELFE - ΔΕΠΑ

Ανατροπή στην κόντρα ΔΕΠΑ – ΕΛΦΕ αφού με την υπ. Αριθμ. 3038/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας η ΔΕΠΑ φαίνεται να οφείλει στην ΕΛΦΕ 60.991.768,46 ευρώ, ενώ παράλληλα ο τρόπος τιμολόγησης της ΕΛΦΕ από τη ΔΕΠΑ δυνάμει της ρήτρας πετρελαίου είναι άκυρος και κατά τούτο παράνομος - Αλλάζουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα που ήθελαν την ΔΕΠΑ να είναι «καβάλα» στο άλογο και να ζητά αποζημιώσεις από την ΕΛΦΕ

Η αξίωση της ΕΛΦΕ σε βάρος της ΔΕΠΑ κρίθηκε ως μη παραγεγραμμένη απορριπτομένου του ισχυρισμού της ΔΕΠΑ για παραγεγραμμένη αξίωση, με αποτέλεσμα η ΕΛΦΕ να δικαιούται να αξιώσει αποζημίωση με βάση την απόφαση που εκδόθηκε και για χρονικά διαστήματα προγενέστερα και μεταγενέστερα του επίδικου χρονικού διαστήματος.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

Η δικαστική νίκη της ΕΛΦΕ δεν περιορίζεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ που της οφείλει πλέον η ΔΕΠΑ, αλλά σε αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα να αξιώσει πολλά περαιτέρω εκατομμύρια για χρονικά διαστήματα παρελθοντικά και μελλοντικά.

Ένα άμεσο συμπέρασμα που συνάγεται από το διατακτικό της απόφασης είναι πως καταρρέει σαν χάρτινος πύργος η μηνυτήρια αναφορά της ΔΕΠΑ περί δήθεν εξαπάτησής της από την «εγκληματική οργάνωση» της ΕΛΦΕ για ένα χρέος το οποίο η ΕΛΦΕ πλέον θα το θεωρεί ουσιαστικά ανύπαρκτο.

Αντίθετα αποκτά πρόδηλη βασιμότητα η νεότερη χρονικά μηνυτήρια αναφορά της ΕΛΦΕ για τοκογλυφικές χρεώσεις σε βάρος της, αλλά και για απόπειρα απάτης επι δικαστηρίω σε βάρος της από τη ΔΕΠΑ, η οποία απάτη ίσως να είναι και τετελεσμένη με δεδομένο πως κονδύλια που η ΔΕΠΑ ισχυρίζονταν ενώπιον του δικαστηρίου ότι της όφειλε η ΕΛΦΕ και συμπεριλαμβάνονται στα 56 περίπου εκατομμύρια ευρώ που της αναγνωρίζει η απόφαση να έχουν ήδη εξοφληθεί σε χρόνο προγενέστερο της κατάθεσης της αγωγής και όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι η ΔΕΠΑ αυτό το γνώριζε πάρα πολύ καλά…..

Το προσεχές διάστημα οι κινήσεις της νομικής ομάδας της ΕΛΦΕ θα είναι κρίσιμες για την συνέχιση μιας αντιδικίας στην οποία πλέον οι ισορροπίες έχουν αλλάξει και ενδέχεται να παρακολουθήσουμε αρκετές ανατροπές.

Άσε που βλέπω κάποιοι, για να μην πω αρκετοί, να χάνουν τον ύπνο τους και να τους λούζει κρύος ιδρώτας.