ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ιδού η λύση για το Μεταναστευτικό: Θα μας ταράξουν στους Εθνικούς Συντονιστές

Ιδού η λύση για το Μεταναστευτικό: Θα μας ταράξουν στους Εθνικούς Συντονιστές

Λύση στο μεταναστευτικό δεν ξέρω αν θα υπάρξει, το μόνο σίγουρο είναι ότι από συντονιστές έχουμε μπόλικους, να φάνε και οι κότες. - Δεν είναι ένας, δεν είναι δυο... Κοντεύουν να κάνουν δικό τους υπουργικό συμβούλιο οι συντονιστές για το Μεταναστευτικό 

Πώς έχει αποφασίσει να λύσει το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού η κυβέρνηση;

Με τον διορισμό συντονιστών.

Κάθε μήνα κι ένας συντονιστής.

Έναν ακόμη Συντονιστή για το προσφυγικό - μεταναστευτικό προσθέτει η κυβέρνηση στον κατάλογο των προσώπων που έρχονται να αναλάβουν συντονιστικό ρόλο για μεμονωμένες ή συνολικότερες πτυχές του ζητήματος από τον... περασμένο Οκτώβριο.
Το νέο πρόσωπο είναι ο «Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων», ο οικονομολόγος, Ευάγγελος - Απόστολος Κωνσταντίνου.

Ποιους θα συντονίζει δεν ξέρουμε ακόμα, αλλά τη σημασία έχει; Αρκεί να υπάρχουν συντονιστές.

Στην αρχή είχαμε υπεύθυνο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τον Οκτώβριο του 2019 ανακοινώνεται ότι στο πλάι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έρχεται επικουρικά το Υπουργείο Εσωτερικών με διακριτό τον συνδετικό ρόλο του τότε Ειδικού και νυν Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Μάνου Λογοθέτη.

Υπήρχε όμως σύγχυση αρμοδιοτήτων και αρρυθμίες μεταξύ του Χρυσοχοΐδη και του Γιώργου Κουμουτσάκου. Για την ακρίβεια, δεν έλεγαν ούτε καλημέρα…

Σχεδόν παράλληλα ανακοινώνεται ότι αναλαμβάνει καθήκοντα Συντονιστή ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής «για τον καλύτερο συντονισμό των διάφορων υπηρεσιών των υπουργείων που εμπλέκονται στην μετακίνηση και μετεγκατάσταση προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας.

Το Νοέμβριο του 2019 ο ίδιος ο πρωθυπουργός που ανακοινώνει ότι αναθέτει ρόλο Εθνικής Συντονίστριας ειδικά για το θέμα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην ψυχολόγο Ειρήνη Αγαπηδάκη με την επισήμανση ότι «τις προσπάθειές της θα συνδράμει ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης».

Μετά η κυβέρνηση αποφασίζει να επανασυστήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και τοποθετεί στο υπουργείο το Νότη Μηταράκη μαζί με τον Κουμουτσάκο.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2020 εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα για τους νέους γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπό τον Νότη Μηταράκη Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων θα είναι ο Ευάγγελος-Απόστολος Κωνσταντίνου και Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Δεν αναφέρεται στο ΠΔ ποιες υπηρεσίες θα υπάγονται στους δύο αυτούς Ειδικούς Γραμματείς.

Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής παραμένει ο Πάτροκλος Γεωργιάδης μεταφέροντας το «σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού» που είχε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο θα είναι ο Μάνος Λογοθέτης και στην Γραμματεία «μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού με την ίδια μισθολογική κατάσταση και σχέση εργασίας, καθώς και εποπτευόμενων φορέων, η Ειδική Γραμματεία Υποδοχής που συστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 111 του ν. 4622/2019».

Αν εσείς έχετε βγάλει κάποιο συμπέρασμα, εγώ θα γίνω αστροναύτης στη ΝASA.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ