ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

«Πόλεμος» σε Μυτιλήνη και Χίο: Tραβήξτε τώρα τα ΜΑΤ από τα νησιά – Θα έχουμε νεκρούς

«Πόλεμος» σε Μυτιλήνη και Χίο: Tραβήξτε τώρα τα ΜΑΤ από τα νησιά – Θα έχουμε νεκρούς
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Η κατάσταση σε Χίο και Μυτιλήνη έχει ξεφύγει και η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει κάθε έλεγχο προκειμένου να εφαρμόσει το σχέδιο της για την δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες. Πλέον μιλάμε για πόλεμο μεταξύ των κατοίκων και των δυνάμεων της αστυνομίας που αγγίζει τα όρια εμφυλιοπολεμικής σύγκρουσης με απρόβλεπτες συνέπειες - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει τώρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποσύρει τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις της αστυνομίας από τα νησιά προτού συμβεί κάποιο μοιραίο περιστατικό - Στις Δημοκρατίες δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα  

Ορισμένοι στην κυβέρνηση δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος της επικινδυνότητας που ενέχει η εισβολή δυνάμεων καταστολής σε ελληνικό έδαφος.

Διότι μιλάμε για... εισβολή σε ελληνικό έδαφος.

Οι εικόνες των ΜΑΤ να χτυπούν μόνιμους κατοίκους και οι εικόνες των κατοίκων να χτυπούν αστυνομικούς μέσα στα ξενοδοχεία είναι τραγικές και εξυπηρετούν τον εθνικό διχασμό και τίποτα άλλο.

Ποιος ή ποιοι θα πάρουν την ευθύνη αν - ο μη γένοιτο - συμβεί κάποιο μοιραίο περιστατικό;

Δεν θέλουμε ούτε καν να φανταστούμε ότι κάποιοι πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση ενός δυστυχήματος το οποίο θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Τραβήξτε πίσω τα ΜΑΤ τώρα

Οι κάτοικοι των νησιών δεν είναι ούτε μπαχαλάκηδες, ούτε κουκουλοφόροι.

Είναι ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ, είναι άνθρωποι που φυλούν τα νησιά μας και υπερασπίζονται την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έχει κανένας δικαίωμα να τους ξεφτιλίζει με αυτό τον άνανδρο τρόπο.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι κάτοικοι των νησιών για περισσότερα από πέντε χρόνια επωμίζονται το βάρος των προσφυγικών ροών όλης της Ευρώπης με υπομονή και με ανθρωπιά.

Όμως όλα έχουν και τα όριά τους. Είναι αδιανόητο να τους ζητάς να επωμίζονται το βάρος και παράλληλα να τους ξυλοκοπείς ανηλεώς.

Αυτά τα πράγματα θυμίζουν άλλες εποχές...

Επίσης κανείς δεν έχει το δικαίωμα να δίνει εντολές στους Έλληνες αστυνομικούς να χτυπούν Έλληνες.

Οι εικόνες των ΜΑΤ να συγκρούονται με τους κατοίκους των νησιών, σε μια περίοδο όπου η ένταση με την Τουρκία έχει χτυπήσει κόκκινο, είναι εξόχως επικίνδυνες και προκαλούν οργή και θυμό. Η βία γεννά βία.

Προκαλούν σοβαρά ρήγματα στην κοινωνική συνοχή και στην Εθνική ενότητα.

Οι εικόνες των κατοίκων να χτυπούν τους αστυνομικούς την ώρα που κοιμούνται στο ξενοδοχείο είναι εξίσου θλιβερές για την Δημοκρατία μας.

ΟΧΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ

Oι κάτοικοι των νησιών που επαναλαμβάνουμε είναι ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ πήγαν στις ταξιαρχίες να παραδώσουν όπλα και στρατιωτικό υλικό. Μιλάμε για την χειρότερη εξέλιξη που θα μπορούσε να υπάρξει και η οποία βάζει σε απόλυτο κίνδυνο την εθνική μας κυριαρχία.

Αντιλαμβάνονται άραγε στην κυβέρνηση τι σημαίνει Εθνική Ασφάλεια;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει τώρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποσύρει τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις της αστυνομίας από τα νησιά προτού συμβεί κάποιο μοιραίο περιστατικό.

Αν φτάσουμε εκεί, τότε δεν υπάρχει γυρισμός.

Παραδίδουν τα όπλα οι Εθνοφύλακες

Αντιδρώντας στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο 48ωρο στη Χίο, με την "απόβαση" δύναμης των ΜΑΤ στο νησί για να συγκρουστεί με τους κατοίκους που διαμαρτύρονται για την κατασκευή «δομής φιλοξενίας» για αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες στο Αίπος, δεκάδες εθνοφύλακες επιχείρησαν να παραδώσουν τα όπλα τους στην 96 ΑΔΤΕ!

Μετά από συζήτηση που είχε μαζί τους ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Σταύρος Παπασταθόπουλος, δέχτηκαν, τελικά, να μην πραγματοποιήσουν την παράδοση, δίνοντας προθεσμία στην κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ ως το Σάββατο και να ματαιώσει την δημιουργία Κλειστού Μεταναστευτικού κέντρου και στο Αίπος, πέρα από την ΒΙΑΛ, που παραμένει σταθερά με 5500 – 6000 μετανάστες – πρόσφυγες.

Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην περιοχή Διαβολόρεμα, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 43 αστυνομικοί – οι δυο εξ αυτών σοβαρά - ενώ αναφορές υπάρχουν και για 10 τραυματίες κατοίκους.

Αυτή την ώρα, η κατάσταση στο νησί παραμένει έκρυθμη.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή της Καράβας έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.

Tρεις είναι οι εστίες της φωτιάς, με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη.

Νωρίτερα, μεγάλη πορεία πολιτών και φορέων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Χίος: Εισβολή κατοίκων σε ξενοδοχείο όπου μένουν αστυνομικοί - Πετούσαν πράγματα από τα μπαλκόνια

Σε δύο ξενοδοχεία όπου διαμένουν άνδρες των ΜΑΤ στη Χίο, εισέβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης (26/02), κάτοικοι του νησιού.

Σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, οι κάτοικοι «πολιόρκησαν» για λίγη ώρα το ξενοδοχείο και στη συνέχεια μπήκαν στα δωμάτια των αστυνομικών.

Μάλιστα, άρχισαν να πετάνε τα πράγματά τους από παράθυρα και μπαλκόνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 8 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Δείτε εικόνες από το ξενοδοχείο:

Στη Χίο, η Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη, 18 προσαγωγές ενώ έχει γίνει και η ταυτοποίηση ενός ακόμα ατόμου.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Ειρηνική διαμαρτυρία

Χιλιάδες κόσμου πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης στη Χίο, διαμαρτυρία για την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

Οι Χιώτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην προκυμαία και από εκεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου καθώς και στα ξενοδοχεία που φιλοξενούνται οι διμοιρίες.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, η συντονιστική επιτροπή προέτρεψε τους επαγγελματίες, αφενός να μη συνεργαστούν με την κυβέρνηση, αφετέρου να μην προμηθεύουν τα ΜΑΤ με αγαθά πρώτης ανάγκης.

Δείτε στη gallery και στο βίντεο που ακολουθεί, εικόνες από την ειρηνική πορεία κατοίκων του νησιού, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα: