ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Folli Follie: Κουτσολιούτσος και Βακάκης ξεφορτώθηκαν τα ελικόπτερα σε κάποιον... Παντόφλα

Folli Follie: Κουτσολιούτσος και Βακάκης ξεφορτώθηκαν τα ελικόπτερα σε κάποιον... Παντόφλα

Τελικά αυτό το σκάνδαλο της Folli Follie κρύβει απίστευτες διαδρομές - Μια από αυτές και τα ελικόπτερα που φαίνεται να είχαν μαζί ο Κουτσολιούτσος και ο Mr Jumbo

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του bankingnews.gr τα όσα αναφέροντα στα παραρτήματα για τα Ελικόπτερα εμφανίζεται ο ένας εκ των δύο πιλότων του ελικοπτέρου Κουτσολιούτσου που χρησιμοποιούσε έως το 2015 να είναι και εργοδοτούμενος από τη Jumbo, ενώ ταυτόχρονα επισυνάπτεται ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιδίου μοντέλου αλλά με διαφορετικά registration και στο οποίο αναγράφονται οι πιλότοι που απασχολούσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου!!!

Την ίδια περίοδο πάντως γίνονται αγοραπωλησίες μεταξύ Jumbo και FF και για … αεροπλάνο πράγμα που δεν περιλαμβάνεται στην έκθεση αλλά έχει αποκαλύψει το bankingnews από τις 22/07/2018.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του bankingnews «η Jumbo Trading Limited στις 11 Ιουνίου του 2014 υπέγραψε συμφωνία αγοράς αεροσκάφους με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε 7 εκ δολάρια.

Έξι μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου του 2014 η Jumbo Trading πώλησε το 50% του αεροσκάφους σε τρίτη εταιρία έναντι 3,5 εκ δολαρίων ΗΠΑ.
Η τρίτη αυτή εταιρία που αναφέρει και δεν αποκαλύπτει είναι η Folli Follie Cyprus Limited που συμφωνήθηκε να καταβάλλει το τίμημα σε 3 δόσεις.
Ένα εκατομμύριο δολάρια με την υπογραφή της σύμφωνίας, 1 εκ πριν 3 μήνες πριν από την υπολογιζόμενη παράδοση του αεροσκάφους (sic) και 1,5 εκ δολάρια με την παράδοση και οριστική μεταβίβαση του αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο με την Folli Follie Cyprus Limited παρέμεινε μισιακό έως τις 31 Οκτωβρίου του 2016, όπου η Jumbo Trading επαναγοράζει το 50% που είχε που πουλήσει τον Ιούνιο του 2014 με το συνολικό τίμημα όπως αναφέρει να ανέρχεται σε 2.616.123 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η εταιρία αναφέρει ότι το τίμημα καταβάλλεται σε 3 μεταχρονολογημένες επιταγές των 872 χιλιάδων ευρώ εκ των οποίων στις 30 Ιουνίου του 2017 είχε πληρωθεί η μια και οι άλλες είναι λήξης πέραν του έτους»

Το ερώτημα που δεν απαντάται στην έκθεση της PwC είναι και κατά πόσο έχουν σχέση οι συναλλαγές του αεροπλάνου με αυτά από που προκύπτουν από την ενδιάμεση έκθεση για τους πιλότους και τα ασφαλιστήρια.

Ο κ. Βακάκης πάντως σε προηγούμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Jumbo ισχυρίστηκε τα «Εγώ είχα στο παρελθόν ένα ελικόπτερο για τις μετακινήσεις μου στα κατά τόπους καταστήματα στην Ελλάδα και κάποια στιγμή το πούλησα στον Κουτσολιούτσο.
Μεταγενέστερα και για τις ανάγκες μετακίνησής μου στη Ρουμανία αγόρασα μισό-μισό με τον Κουτσολιούτσο ένα μικρό αεροσκάφος εφτά θέσεων.
Το ήθελε κι εκείνος για τις μετακινήσεις του στη γειτονική μας χώρα. Κάποια στιγμή μου ζήτησε να αγοράσω το δικό του μισό μερίδιο.
Αν και δεν ήθελα εν τέλει συμφωνήσαμε αλλά με το τίμημα να καταβληθεί σε δόσεις. Το καλοκαίρι και ενώ η υπόθεση των Folli είχε αρχίσει ήδη να αποκαλύπτεται μου ζητήθηκε να εξοφλήσω τις επιταγές έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας που εκείνος μου δήλωσε ότι αντιμετώπιζε.
Όντως έτσι έγινε αλλά κι έτσι τελείωσε η ΄’σύμπλευσή μας’΄ σε ότι αφορά τα πτητικά μέσα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 πωλήθηκε το ελικόπτερο που είχε αγοραστεί από τον Βακάκη (κατά δήλωση του τελευταίου) έναντι του ποσού των 1,42 εκ ευρώ.
Αγοραστής ήταν ο πρώην Πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης κ. Νίκος Λάσκαρης ο οποίος έχει παραπεμφθεί για υπεξαίρεση 54 εκ ευρώ εκ των οποίων 1,4 εκ ευρώ φέρεται να χρησιμοποίησε για την αγορά το 2015 του ελικοπτέρου Κουτσολιούτσου.
Μετά την πώληση αυτή αγοράστηκε άλλο ελικόπτερο μέσω Κύπρου έναντι του ποσού των 3,14 εκ ευρώ.

Το ελικόπτερο αυτό πουλήθηκε το 2019 (στα τέλη Φεβρουαρίου) με υπογραφή του κ. Δ Κουτσολιούτσου από τη θυγατρική της FF Cyprus τη Warlaby έναντι του ποσού των 1,6 εκ ευρώ.

Δεν είναι γνωστό αν εισπράχθηκε όλο το τίμημα και αν τα χρήματα μπήκαν στα ταμεία της εταιρίας ή κατέληξαν κάπου άλλου.

Αγοράστρια του ελικοπτέρου είναι μια εταιρία Ρουμανική με την ονομασία Navdel Resources S.r.l. και έδρα το Βουκουρέστι.

Από την πλευρά της αγοράστριας εμφανίζεται να υπογράφει ο κ. Νικόλαος Παντόφλας αγνώστων λοιπών στοιχείων καθώς στο συμφωνητικό εμφανίζεται μόνο μια ηλεκτρονική διεύθυνση με κατάληξη gmail.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό - Εστίαση: Πάει για Μάρτιο το άνοιγμα - Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη Σταϊκούρα - εστιατόρων