ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Γίνεται της «Πόπης» στο ταμείο Δημοσιογράφων

Γίνεται της «Πόπης» στο ταμείο Δημοσιογράφων
  • Ένα από τα ισχυρότερα ταμεία υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα ήταν ο ΕΔΟΕΑΠ των δημοσιογράφων. Καμάρωναν για το ταμείο τους οι δημοσιογράφοι- που βέβαια πλήρωναν (και πληρώνουν) βαρύτατες ασφαλιστικές εισφορές από τους μισθούς τους σε εφημερίδες, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.
  • Νοσηλεία και περίθαλψη στα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας. Με τους καλύτερους γιατρούς. Πάντα στην πρώτη θέση των κλινικών. Με όσα φάρμακα χρειαζόντουσαν, σχεδόν χωρίς να πληρώνουν τίποτα οι ασφαλισμένοι. Με ιατρεία στον ΕΔΟΕΑΠ για την καθημερινή άμεση εξέταση των ασφαλισμένων, που θα τα ζήλευαν ακόμη και τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία.
  • Και ξαφνικά σκάει το κανόνι. Καταρρέει ο ΕΔΟΕΑΠ. Από τα 160 εκατ. ευρώ αποθεματικό στην Τράπεζα Ελλάδος, η πρώτη πληροφορία ήταν ότι έχουν μείνει μόνον 5,7 εκατ. ευρώ. Ας είναι καλά το PSI, (δηλαδή το κούρεμα) που ανάγκασε η κυβέρνηση να δεχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, οδηγώντας τα ουσιαστικά στην κατάρρευσή τους.
  • Τελικά όμως ήταν λάθος η κινητοποίηση και η δικαιολογημένη έκρηξη οργής των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ. Τα νούμερα δεν είναι αυτά που έγραψαν οι εφημερίδες. Δεν έχουν μείνει 5,7 εκατ. αλλά κάπου 55 εκατ. ευρώ από το αρχικό αποθεματικό.
  • Κι επειδή η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου δεν είναι Καπράνος (ξέρουν οι δημοσιογράφοι τι εννοώ) αλλά μια έντιμη συνάδελφος, ας της ζητήσουν «συγνώμη» οι θερμοκέφαλοι που την έβριζαν και της πέταγαν νερό στην τελευταία γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ.