ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Το λέει κι ο Βαγγέλας: Δεν πάει άλλο...μην το τραβάτε από τα μαλλιά!

Το λέει κι ο Βαγγέλας: Δεν πάει άλλο...μην το τραβάτε από τα μαλλιά!

Το πράγμα δεν περπατάει... Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο βίος της σημερινής κυβέρνησης είναι βραχύς. Η πολιτική της επιβίωση είναι όπως λέμε «τραβηγμένη από τα μαλλιά».

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την συγκέντρωση των 120 υπογραφών την οποία επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προκαλέσει δημοψήφισμα για την μικρή ΔΕΗ δείχνουν ότι μέχρι το Φθινόπωρο θα ζήσουμε στην κυριολεξία ένα πολιτικό θρίλερ.

Βέβαια κάποιος θα αναρωτηθεί: Γιατί η Κουμουνδούρου και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν αντέδρασαν τόσο σθεναρά σε προηγούμενα νομοσχέδια και μνημονιακές επιταγές που «πέρασε» η κυβέρνηση; Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο μηδέν για να κινηθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις;

Δυστυχώς κύριοι σε αυτή τη χώρα πάντα οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ήταν βασανιστικά αργές, αλλά ας μην το ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο.

Παρόλα αυτά, με τη στάση του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το είπε χθες και σήμερα ξεκάθαρα: «Δεν μπορεί να σέρνεται το θέμα μέχρι τον Οκτώβριο», αναφερόμενος στο θέμα του δημοψηφίσματος. Και εδώ που τα λέμε έχει δίκιο. Εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα η χώρα σέρνεται σε ένα «άρρωστο» πολιτικό περιβάλλον και κάπου πρέπει να μπει ένα τέλος.

Για όσους δεν κατάλαβαν, πίσω από τις λέξεις, αυτό ήταν και το συμπέρασμα του Βαγγέλη, ότι δηλαδή δεν μπορεί να σέρνεται άλλο η διακυβέρνηση της χώρας υπό διαρκή αμφισβήτηση!

Μαθαίνουμε ότι στο Μαξίμου πάγωσαν λέει από τη στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ήδη έχουν αρχίσει να του χρεώνουν – με διαρροές προς τον Τύπο – προσωπικές στρατηγικές οι οποίες «βλάπτουν τον τόπο και την παράταξη».

Άρχισαν ήδη οι ψίθυροι ότι με αυτό τον τρόπο παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και διάφορες άλλες παρακινδυνευμένες εκτιμήσεις.

Δυστυχώς για τους συμβούλους του πρωθυπουργού, ο Βαγγέλας δεν έπαιξε ποτέ τέτοια παιχνίδια και ως γνωστόν η πολιτική του διαδρομή δεν του επιτρέπει ούτε να τα σκεφτεί. Απλά λέει το αυτονόητο που αρνούνται να χωνέψουν οι... φίλοι του Αντώνη και δεν εννοούμε μόνο τους γαλάζιους, αλλά και τους πράσινους.

Όλοι αυτοί που στο όνομα της πολιτικής τους επιβίωσης ταλαιπωρούν την χώρα και τον λαό κρατώντας τον σε μια ιδιότυπη πολιτική ομηρία στο όριο της νομιμότητας.