ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ο «πολυτάλαντος» Πάρις Κασιδόκωστας και οι χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Γκστάαντ

Ο «πολυτάλαντος» Πάρις Κασιδόκωστας και οι χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Γκστάαντ

Ακόμα και οι εκατομμυριούχοι μοιάζουν με σταγόνα στη θάλασσα των δισεκατομμυριούχων, που επισκέπτονται το Γκστάαντ, για να περάσουν τα Χριστούγεννα, γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» σε άρθρο της για τη «διπλή ζωή» της μικρής πόλης στις ελβετικές Άλπεις.

Το Γκστάαντ, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μεταμορφώνεται σε «παιδική χαρά» δισεκατομμυριούχων, με σταθερούς θαμώνες του διεθνούς jet-set, όπως την οικογένεια Λάτση, αναφέρει η εφημερίδα.

Η προτίμηση που δείχνει η βαθύπλουτη οικογένεια είναι γνωστή. Άλλωστε ο Σπύρος Λάτσης είναι εγκατεστημένος μόνιμα στην Ελβετία, μακριά από το θόρυβο «σκανδάλων» και εργατικών δυστυχημάτων στην Ελλάδα. Η οικογένεια, όμως, επανενώνεται την περίοδο των γιορτών, με τη Μαριάννα Λάτση και τον Πάρι Κασιδόκωστα να μην χάνουν το ετήσιο ραντεβού τους. Ο τελευταίος, όμως, φέτος θα περιορίσει τη διαμονή του στο πολυτελές αλπικό τοπίο, για να επιστρέψει στην Αθήνα την Πρωτοχρονιά και να γιορτάσει την έλευση του νέου έτους με τη νέα αγαπημένη του, όπως πληροφορούμαστε από τις κοσμικές στήλες.

Έστω και για λίγο, ο γόνος της εφοπλιστικής οικογένειας, θα ξεφύγει από το «βαρύ» του πρόγραμμα και τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, οι οποίες επεκτάθηκαν σε νέα γι’ αυτόν πεδία τα τελευταία χρόνια. Πλέον βρίσκεται στο τιμόνι του ναυτιλιακού ομίλου της οικογένειας Λάτση «Latsco Shipping Ltd». Με δηλώσεις όπως «μου αρέσει η ναυτιλία», ο Πάρις Κασιδόκωστας έχει δώσει τα καλύτερα εχέγγυα για τις βάσεις τις οποίες διαθέτει, ώστε να «τρέξει» με επιτυχία τον όμιλο. Άλλωστε, δεν θα δυσκολευτεί και πολύ, καθώς το ελληνικός κράτος έχει μεριμνήσει ώστε να μην πολυσκοτίζονται οι Έλληνες εφοπλιστές με δυσεπίλυτα ζητήματα π.χ. φορολογίας.

Παλιότερα, βέβαια, «του άρεσε» και ο κινηματογράφος. Η σύμπραξη με τον ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη, Τέρι Ντούγκας, στο Λος Άντζελες, του έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του στην παραγωγή ταινιών. Επίσης, «του αρέσει» και η μουσική, καθώς έχει και μία δισκογραφική. Σε όλα του τα εγχειρήματα όμως διαπρέπει, καθώς «μια καλή φήμη και ένα ισχυρό όνομα», όπως έχει πει, -και μερικά δισεκατομμύρια περιουσία όμως τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται– αρκούν για να σταδιοδρομήσει ένας νέος άνθρωπος σε όποιον τομέα «του αρέσει», ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Όλες αυτές οι σκοτούρες όμως είναι πολύ μακριά από το παγωμένο, χριστουγεννιάτικο Γκστάαντ...

Σχετικές ειδήσεις