ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Η κοινωνική οργή φουντώνει, η κυβέρνηση κρύβεται

Η κοινωνική οργή φουντώνει, η κυβέρνηση κρύβεται

Αντιμέτωπη με τους πολίτες της χώρας βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πλέον σε τι οριακό σημείο έχει οδηγήσει τα πράγματα, με τις πολιτικές της.

Από τη μια, η αποθέωση του κομματικού κράτους, με τους απροκάλυπτους διορισμούς «δικών μας παιδιών» σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων και τις καρατομήσεις ικανών στελεχών σε επίπεδο Δημόσιας Διοίκησης και Σωμάτων Ασφαλείας.

Από την άλλη, κουβέντες που ακούγονται από κυβερνητικά χείλη και εν συνεχεία ανασκευάζονται, με παραιτήσεις ελέω... ευθιξίας, «επειδή για όλα φταίνε τα ΜΜΕ και οι κακοί δημοσιογράφοι που διαστρεβλώνουν δηλώσεις».

Στην κυβέρνηση ψελλίζουν αυτό που έξω ακούγεται ήδη δυνατά: «Τα πράγματα δεν πάνε καλά». Και είναι πολλοί πλέον οι βουλευτές της συμπολίτευσης που παραδέχονται ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς φοβούνται να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, φοβούμενοι το ξέσπασμα των τοπικών κοινωνιών.

Τρανή απόδειξη τα όσα πέρασε χθες, Τετάρτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με εξαγριωμένους αγρότες την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν στο κανάλι Creta ως καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Κι όσο κι αν ο ίδιος διαβεβαίωνε τους αγρότες ότι δεν θα ψηφίσει το Ασφαλιστικό, εάν δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο νομοσχέδιο, το κύμα οργής και αντίδρασης δεν έλεγε να κοπάσει.

Όμως αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης. Υποσχέθηκε πολλά, έταξε λαγούς με πετραχήλια, μιλούσε με μεγαλόστομα λόγια κατά των Μνημονίων, για ζουρνάδες και νταούλια και τώρα πλέον έχει καταστεί ο πλέον στυγνός εκφραστής των δανειστών.

Και γι' αυτό θα υποστεί τις συνέπειες των επιλογών της.

Ρoή Ειδήσεων