ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Λίγη τσίπα, κυρίες μου!

Λίγη τσίπα, κυρίες μου!

Έναν ντροπιαστικό καυγά έστησαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι κυρίες Τασία Χριστοδουλοπούλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η αρχή έγινε όταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που είχε καταθέσει ερώτηση αναφορικά με τις δομές Πρόνοιας, ανέφερε, απευθυνόμενη προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου: «Δεν μπορείτε να λιάζεστε ως κυβέρνηση. Υπάρχουν και άλλοι που έχουν ανάγκη. Χάνετε χρήματα από το ΕΣΠΑ».

«Πηγαίνετε εσείς να λιαστείτε μήπως και αισθανθείτε καλύτερα», την διέκοψε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, που όντας... περήφανη μάλλον, θυμήθηκε τις δικές της δηλώσεις για τους μετανάστες που... λιάζονται.

Διαβάστε τι ακολούθησε, μέσα από τους ντροπιαστικούς διαλόγους από τα πρακτικά της Βουλής:

ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Τι να κάνουμε; Έτσι «φαγώθηκαν» τα ΕΣΠΑ. Αν δείτε το «Βαλκανιζατέρ», είναι μία έκφραση τέχνης, είναι ένα φιλμ το οποίο δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τι συνέβη ακριβώς με τα ΕΣΠΑ στην Ελλάδα. Εγώ σας λέω να το δείτε. Τώρα, οι ΠΝΠ είναι κακό πράγμα. Εμείς δεν τις θέλαμε και δεν τις θέλουμε, αλλά πράγματι όταν στις 30 Σεπτεμβρίου βρίσκουμε...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν τις θέλετε; Κάθε μήνα ΠΝΠ έχουμε. Δεν ντρέπεστε λίγο; Πάλι οι άλλοι φταίνε και για τις ΠΝΠ;

ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Τι να κάνω, κυρία; Τόσο πάθος πια;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Κυρία Πρόεδρε, μιλάει έξι λεπτά εκτός Κανονισμού και απαντώ κι εγώ εκτός Κανονισμού.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Κυρία Χριστοφιλοπούλου, μπορεί να γίνει έτσι συνεδρίαση; Υποβάλατε μια ερώτηση. Θέλετε απάντηση ή θέλετε τώρα να κάνετε μια φασαρία έτσι, για να καταγραφεί; Τι είναι αυτό το πράγμα; Είναι πρωτάκουστο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν λέει τίποτα επί της ουσίας η Υπουργός! Μιλάει εκτός Κανονισμού και θα μιλώ κι εγώ εκτός Κανονισμού.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας): Τι σόου είναι αυτό; Θα τελειώσετε; Φτάνει πια!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό που σας λέω. Αντί να απαντήσει η Υπουργός επί της ουσίας...

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Τι λέτε τώρα; Είναι δυνατόν;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, δεν είναι δυνατόν. Δεν είναι δυνατόν να τα ακούμε αυτά. Δεν δίνει απαντήσεις επί της ουσίας η Υπουργός. Για το «Βαλκανιζατέρ» θα λέμε εδώ;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Υποβάλατε μια ερώτηση. Δεν θέλετε να απαντήσει η Υπουργός; Θέλετε να απαντήσει αυτά που θέλετε εσείς; Είναι δυνατόν; Και μιλάτε για δημοκρατία και για διάλογο; Σας παρακαλώ. Αν δεν μπορείτε να ακούσετε, μην υποβάλετε ξανά ερωτήσεις. Αφήστε να ολοκληρώσει. Αυτό δεν είναι διαδικασία. Κι άλλοι υποβάλλουν ερωτήσεις. Μόνο εσείς αγανακτείτε; Δεν κατάλαβα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, μόνο εγώ αγανακτώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Να το σκεφτείτε, λοιπόν, το γιατί.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Να είστε καλά. Θα πάω έξω να λιαστώ και να το σκεφθώ!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Πηγαίνετε να λιαστείτε γιατί ίσως σας χρειάζεται, όπως χρειαζόταν και σε άλλους. Εντάξει; Το επίπεδό σας έχει φτάσει στο μηδέν, κυρία Χριστοφιλοπούλου, και του κόμματός σας που χρησιμοποιεί αυτές τις εκφράσεις για να εξηγήσει τη θέση του για το προσφυγικό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ντροπή σας! Εσείς τις χρησιμοποιήσατε εδώ ως υπουργός του ελληνικού κράτους.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Έχετε φτάσει σε τελείως ποταπά επίπεδα, μαζί με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτή είναι η θέση σας για το προσφυγικό, το ότι λιάζονται.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σα δεν ντρέπεστε. Αυτή είναι η δική σας εκφρασμένη θέση ως Υπουργού της Κυβέρνησης που υπήρξατε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Αυτό έχετε καταλάβει, κυρία μου; Αυτό έχετε καταλάβει, δυστυχώς. Έχει περάσει ένας χρόνος και συνεχίζετε το ίδιο, γιατί νομίζετε ότι αυτό επηρεάζει την κοινωνία. Η κοινωνία σάς έχει τοποθετημένη εκεί που είσαστε. Τελειώνετε τώρα. Φύγετε έξω άμα δεν μπορείτε να ακούτε. Τι θα κάνουμε εδώ; Λέτε να ασχοληθούμε με το δικό σας πρόβλημα σήμερα;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τι λέτε τώρα; Ποιο πρόβλημα;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Το πρόβλημα ότι δεν μπορείτε να ακούτε τις απαντήσεις. Αυτό είναι το πρόβλημά σας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Απαντήσεις επί τριάντα λεπτά...

Σχετικές ειδήσεις