ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Το ακούσαμε κι αυτό: Ο Σόιμπλε θέλει να μας εξηγήσει καλύτερα την Ευρώπη!

Το ακούσαμε κι αυτό: Ο Σόιμπλε θέλει να μας εξηγήσει καλύτερα την Ευρώπη!

Είναι από εκείνες τις δηλώσεις που, όταν τις διαβάζει κανείς, δεν ξέρει εάν πρέπει να κλάψει ή να βάλει τα γέλια: «Πρέπει να εξηγήσουμε την Ευρώπη καλύτερα στους ανθρώπους καλύτερα στους ανθρώπους», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής του στο τηλεοπτικό κανάλι ARD.

Προφανώς, μας είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε την Ευρώπη, όπως την εννοεί ο χερ Βόλφγκανγκ. Γιατί, σίγουρα, αυτό το οικονομικό εξάμβλωμα που έχουν δημιουργήσει οι τοκογλύφοι κι οι τεχνοκράτες του ευρωπαϊκού συστήματος, απέχει κατά πολύ από τα ιδανικά και τα ιδεώδη των ανθρώπων που έθεσαν τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από 65 περίπου χρόνια.

«Το πρόβλημα δεν είναι οι συνταγές, αλλά το ότι δεν εφαρμόζονται και αυτό μέχρι πρόσφατα το λέγαμε όλοι - και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν δεν τηρούνται οι κανόνες, δεν φταίνε οι κανόνες, αλλά το γεγονός ότι δεν τηρούνται. Δεν έχουμε έλλειμμα από χρέη, ούτε στην Ελλάδα ούτε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», συνέχισε ο κ. Σόιμπλε στην ίδια συνέντευξη.

Κυρίες και κύριοι, αδυνατούμε πράγματι να καταλάβουμε την ΕΕ του κ. Σόιμπλε. Ίσως ο ίδιος να λησμόνησε πως όταν ξεκίνησε κι επισήμως η ένταξη των ευρωπαϊκών χωρών – μελών της ΕΕ στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), μόλις τρεις από αυτές πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης! Άρα για ποιους ακριβώς κανόνες μας μιλάτε; Ψάξτε το λίγο, αγαπητέ, δεν πρόκειται για άσκηση κβαντικής φυσικής, αλλά για την πρόσφατη ιστορία της Ευρώπης!

Και επειδή, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θέλει να μας πείσει ότι όλοι εμείς ΔΕΝ καταλαβαίνουμε την Ευρώπη του, αποφάσισε να το... τερματίσει: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν έρχονται στην Γερμανία οι νέοι που αναζητούν στη νότια Ευρώπη θέσεις εκπαίδευσης. Στην Γερμανία οι επιχειρήσεις ψάχνουν επειγόντως για μαθητευόμενους και αγγλικά μπορεί σήμερα να μάθει ο καθένας. Έχουμε μεγάλες ευρωπαϊκές ανακοινώσεις, αλλά δεν καταφέρνουμε να δείξουν μεγαλύτερη κινητικότητα και ευελιξία κάποιες δεκάδες χιλιάδες νέοι από ευρωπαϊκές χώρες με υψηλή ανεργία . Ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο και οι φοιτητές σπουδάζουν παντού στην Ευρώπη. Γιατί λοιπόν δεν μπορούμε να το καταφέρουμε και για τους μαθητευόμενους;».


Ο κ. Σόιμπλε, με απλά λόγια, αντιλαμβάνεται την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων εντός της ΕΕ ως ακόμη μία ευκαιρία εκμετάλλευσης των νέων ανθρώπων ως φτηνό εργατικό δυναμικό. Και επειδή η Ευρώπη του κ. Σόιμπλε δεν είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, μιλάει για τη «νότια Ευρώπη».

Ε, λοιπόν, όχι κ. Σόιμπλε! Δεν έχουμε καμία απολύτως διάθεση να μάθουμε για την Ευρώπη, έτσι όπως εσείς την εννοείτε: Μια τοκογλυφική ένωση χωρών – μελών, η οποία δεν δίνει δεκαράκι τσακιστό για τους ανθρώπους της, αλλά νοιάζεται μόνο για την ευημερία των αριθμών της.

Εάν «Ευρώπη» συνεπάγεται «γερμανική μονοκρατορία», τότε είστε εσείς και οι όμοιοί σας που δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Μόνο που, όταν θα το αντιληφθείτε, θα είναι πλέον πολύ αργά...

Σχετικές ειδήσεις