ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μας δουλεύουν κατάμουτρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει φόρους και Μνημόνια και «υποφέρει»!

Μας δουλεύουν κατάμουτρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει φόρους και Μνημόνια και «υποφέρει»!

Ένα παλιό λαϊκό άσμα του Άκη Πάνου είχε τίτλο «Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός». Ίσως με αυτή τη φράση θα έπρεπε να απαντήσει ο ελληνικός λαός στις γελοίες δηλώσεις υπουργικών στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που επιχειρούν να κοροϊδέψουν χωρίς ίχνος ντροπής τους πολίτες αυτής της χώρας, τονίζοντας, μάλιστα ότι οι Έλληνες έχουν τη συμπόνια (!) της κυβέρνησης για τα όσα υποφέρουν εξαιτίας των Μνημονίων.

Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ξεπερνά κάθε όριο ανηθικότητας, καταδεικνύοντας πως για τα κυβερνητικά στελέχη η εξουσία είναι αυτοσκοπός, ασχέτως του τι τραβάει ο κοσμάκης από τις πολιτικές τους.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει παρά μόνο να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας», επισήμανε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Και τη συμπόνια τη λέω να υποφέρεις μαζί και να προσπαθείς διαρκώς να βρίσκεις καινούριες μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι όλη η γραμμή της κυβέρνησης».

Είναι ντροπή! Η αλαζονεία ξεχειλίζει από τα στόματα αυτών των ανθρώπων και αντί να σιωπούν, τολμούν και ειρωνεύονται με τον χειρότερο τρόπο όλους αυτούς του ανθρώπους που ζουν καθημερινά με το «κουράγιο του φόβου» και την αγωνία για την επόμενη ημέρα.

Οι άνθρωποι δεν υπάρχουν! Αυτοί που θα έσκιζαν τα Μνημόνια εν μία νυκτί, που θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, τώρα λένε τα δικά τους.

Απολαύστε τον κ. Ξύδακη: «Ο ΕΝΦΙΑ από μόνος του δεν θα οδηγούσε σε ασφυξία τα νοικοκυριά αν δεν υπήρχε όλο αυτό το δυσμενές υφεσιακό περιβάλλον, η ανεργία και η υψηλή φορολογία. Στο ποσόν που είναι τώρα μπορεί να σηκώνει μια ελάφρυνση αλλά γενικά ως φόρος ακίνητης περιουσίας είναι ένας φόρος που ισχύει σε όλα τα ευνομούμενα κράτη της Δύσεως», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί κάποιος να επενδύει στα ακίνητα και να μην πληρώνει φόρο. Εσείς το βλέπετε δίκαιο; Ο φόρος για την πρώτη κατοικία πρέπει να είναι από μηδενικός εώς ελάχιστος αλλά ένας που είναι ένας τοκιστής, ένας ραντιέρης δεν μπορεί να μην πληρώνει φόρους για τα ακίνητα που κατέχει. Ένας φόρος ακίνητης περιουσίας πρέπει να υπάρχει σε οποιαδήποτε μορφή».

Και το «ρεσιτάλ» της φαρσοκωμωδίας συνεχίζεται με ακόμη περισσότερες ατάκες: «Πολλά πράγματα αλλιώς τα εκτιμούσαμε το 2010, αλλιώς το 2012, αλλιώς το 2014 και το 2016», συνέχισε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Αλλιώς εκτιμούσαμε ότι θα λειτουργούσε η ΕΕ και η Ευρωζώνη και αλλιώς λειτούργησε. Ελπίζουμε ακόμη ότι θα λειτουργήσει διαφορετικά, με μεγαλύτερη δημοκρατία και με μεγαλύτερο ρεαλισμό και βλέπουμε κάποια σημάδια...».

Τα... καλύτερα σας τα φυλάξαμε για το τέλος. Όταν ο «συμπονετικός» κ. Ξυδάκης κλήθηκε από τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ να σχολιάσει παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος που δεν θα αλλάξει αλλά θα καταργηθεί απάντησε με κυνισμό: «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Να πούμε τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανες λάθος; Έχει κάνει κι ένα λάθος, και λοιπόν, τι συμβαίνει; Πολλά έχουν γίνει. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθος; Θα κριθούμε απ' όσα κάνουμε κι απ' όσα δεν κάνουμε. Είμαστε παιδιά της μάχης, της ανάγκης και της κρίσης. Δεν βγήκαμε υπουργοί επειδή γεννηθήκαμε πορφυρογέννητοι και πρίγκιπες σε κάποιο παλάτι, κι αυτό ο ελληνικός λαός το ξέρει και μας ψήφισε τρεις φορές και θα μας κρίνει αυστηρά. Λάθη κάνουνε αυτοί που δρουν, λάθη δεν κάνουνε αυτοί που είναι στα νεκροταφεία. Εμείς θα κάνουμε λάθη, αλλά θα κάνουμε δράση».

Και η χαριστική βολή, που ισοδυναμεί με ομολογία αποτυχίας: «Έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία σε πολύ μεγάλο βαθμό, το έχει πει και ο πρωθυπουργός. Δεν είμαστε ούτε προφήτες ούτε σωτήρες είμαστε μέρος μιας κοινωνίας που υποφέρει».

Μπράβο, κύριε υπουργέ! Και εις ανώτερα!

Σχετικές ειδήσεις