ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Σπίρτζης από άλλο πλανήτη: «Βλέπει» νέες θέσεις εργασίας από το κλείσιμο καναλιών!

Σπίρτζης από άλλο πλανήτη: «Βλέπει» νέες θέσεις εργασίας από το κλείσιμο καναλιών!

Ύστερα από 70 και πλέον ώρες ενός κακοστημένου «Big Brother» μεταξύ καναλαρχών, ακούγονται τα πλέον αμίμητα πράγματα και μάλιστα από επίσημα κυβερνητικά χείλη, για τη διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρωντηλεοπτικών αδειών.

Από αυτό το «κρεσέντο» αφελούς χαράς δεν μπόρεσε να ξεφύγει κι ούτε καν προσπάθησε να κρατήσει τα προσχήματα ο κουμπάρος του κουμπάρου (ώ κουμπάρε!) του νέου καναλάρχη Καλογρίτσα, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Και σαν ήρθε η ροδοδάχτυλη νυχτοθρεμμένη αυγούλα, η χαρά του δεν κρυβόταν και έσπευσε να φουσκώσει σαν διάνος στο τηλεοπτικό παράθυρο της ΕΡΤ για να πει σχετικά με τον διαγωνισμού: «Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου. Το συνολικό τίμημα που θα λάβει το ελληνικό Δημόσιο έχει περάσει κάθε προσδοκία. Ούτε εμείς δεν περιμέναμε ότι το τίμημα θα φτάσει σε τέτοιο ποσό».

Και επειδή του «compadre» (ελληνιστί του κουμπάρου) δεν του έφτανε αυτό, είπε να μας «αποτελειώσει» μια και καλή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι, γενικά στον χώρο των ΜΜΕ, θα έχουν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας, με τη συνολική ρύθμιση».

Μάλλον, ο φοβερός και τρομερός κ. Σπίρτζης ζει στον δικό του όμορφο κόσμο... απ’ το πρωί (για να παραφράσουμε τον τίτλο ενός παλιού «πρωινάδικου»). Ίσως δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει να κλείσουν τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί.

Του είναι, καθώς φαίνεται, δύσκολο να συναισθανθεί τι σημαίνει να μείνουν χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο. Αλήθεια, υπουργέ μας, εσείς θα μπορούσατε να ζήσετε τα παιδιά σας και την οικογένειά σας όντας απλήρωτος για μήνες, με καταρρακωμένη αξιοπρέπεια από το «περίμενε» και το «θα δούμε»;

Έχετε αναρωτηθεί, λαλίστε κ. Σπίρτζη, πώς θα ζήσουν αυτοί οι εργαζόμενοι; Ως κυβέρνηση φωνάζατε και διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έριχνε «μαύρο» στην ΕΡΤ. Και τώρα γίνεστε εσείς, μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση ο θύτης, για να ξαναπέσει «μαύρο»...

Καλή πρόοδο...

Σχετικές ειδήσεις