ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ούτε ιερό ούτε όσιο η «Αυγή»: Βρώμικη επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Ούτε ιερό ούτε όσιο η «Αυγή»: Βρώμικη επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Έναν ανούσιο και σίγουρα ανόσιο πόλεμο έχει κηρύξει η εφημερίδα «Αυγή», βαδίζοντας... αγκαλιά με τον πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη σε επιθέσεις με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Με δύο άρθρα του, το φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να λοιδορήσει με τρόπο αήθη τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας: Ο Τριαντάφυλλος Τρανός σε άρθρο του με τίτλο «Ιερές Αγελάδες», χαρακτηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως «γαλάζιο άνθος της ακροδεξιάς» τον κατηγορεί για εκβιασμό στον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, σε δεύτερο κείμενο της εφημερίδας με τίτλο «Ο Φίλης και οι φιλικοί» του Θανάση Κρατερού, γίνεται λόγος για αποπομπή του Νίκου Φίλη μετά την «πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση του Αρχιεπισκόπου».

Είναι πραγματικά τραγικό αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ! Τη στιγμή που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε – δικαιωματικά ως πρωθυπουργός – να μη συμπεριλάβει τον κ. Φίλη στο νέο κυβερνητικό σχήμα, η εφημερίδα και το «βαθύ κόμμα» προχωρούν σε πλήρη κάλυψη του απερχόμενου υπουργού, δικαιολογώντας τη σκαιότητα των λεγομένων του εναντίον του Αρχιεπισκόπου.

Δεν τους έκανε την παραμικρή εντύπωση τα όσα είπε ο κ. Φίλης για τα «παιδιά που μεγάλωσαν με το πορτοφόλι του μπαμπά», «τη γενιά του 1-1-4 και του Ρήγα Φεραίου».

Δεν τους πείραξε ούτε καν το γεγονός ότι μίλησε για «αυτά είναι που δεν θα αποκτήσουν ποτέ οι πολιτικοί της τηλεοπτικής σαπουνόπερας, οι απόντες, οι αδιάφοροι, οι δοτοί, οι κυνικοί, οι άδειοι από ζωή με όσους τίτλους σπουδών κι αν κατάφεραν να αποκτήσουν με το πορτοφόλι του μπαμπά τους».

Όλα αυτά ήταν σταγόνα στον κομματικό τους ωκεανό. Γιατί το πρόβλημά τους δεν ήταν ποτέ εάν ένας ολόκληρος λαός εισέρχεται σε διχαστικές τάσεις, αλλά εάν ο κ. Φίλης και οι συν αυτώ θα κάνουν τη δουλίτσα τους.

Το λέμε και το υπογραμμίζουμε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: Το δικαίωμα της άποψης είναι απολύτως σεβαστό και συνταγματικά κατοχυρωμένο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να καθυβρίζει και να καταφέρεται με τέτοια χυδαιότητα σε βάρος ενός ανθρώπου, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που τουλάχιστον μέχρι και αυτή την ώρα επιμένει να παραμένει μετριοπαθής, όσες επιθέσεις κι αν δέχεται πανταχόθεν.

Ο στρουθοκαμηλισμός είναι σοβαρό ελάττωμα... Και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν τα παιδιά της Κουμουνδούρου.

Σχετικές ειδήσεις