ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Εργασιακά και «κόκκινες γραμμές»: Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ...

Εργασιακά και «κόκκινες γραμμές»: Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ...

Προκαλεί το λιγότερο θυμηδία – για να μην πούμε κλαυσίγελο – η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δεύτερη αξιολόγηση χωρίς υποχωρήσεις (!) στα εργασιακά.

Φαίνεται πως ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα έχει λησμονήσει το γνωστό σλόγκαν «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς» και προτάσσει το παλιό κλασικό και βαρετό αφήγημα περί δήθεν «κόκκινων γραμμών» απέναντι στις αξιώσεις των Θεσμών.

Μάλλον, δουλευόμαστε αγρίως! Το απόγευμα της Κυριακής (20/11/2016) ήταν οι ίδιοι οι κύκλοι του υπουργείου Εργασίας που διέρρεαν ότι οι δανειστές ζητούν την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Με απλά λόγια ζητούν περισσότερο «αίμα»! Επομένως, τι είναι αυτό που μας λέει ο κ. Τζανακόπουλος;

Διαβάστε καλύτερα τα κιτάπια σας, κύριε εκπρόσωπε! Και σίγουρα, ρίξτε μια καλύτερη ματιά στον πρότερο ανέντιμο «μνημονιακό βίο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τις «κόκκινες γραμμές». Ιδίως, εάν αναλογιστεί κανείς τι συνέπειες έχει κάθε φορά το... ξεθώριασμά τους.

Ας είμαστε ειλικρινείς και μια φορά σε αυτό τον τόπο: οι «κόκκινες γραμμές» και τα λοιπά «πυροτεχνήματα» περί δήθεν ανυποχώρητης στάσης είναι «λόγια της πλώρης και... gossip της κόρης».

Παραπέμπουμε, λοιπόν, τον κ. Τζανακόπουλο στο γνωστό άσμα που ερμηνεύουν η Αφροδίτη Μάνου κι ο Γιάννης Μηλιώκας: «Τα όνειρά μου κόκκινα, τα όνειρά μου άσπρα... Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ...».

Σχετικές ειδήσεις