ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

«"Πέφτει" ο Τσίπρας - Πάμε σε πρόωρες εκλογές»

«"Πέφτει" ο Τσίπρας - Πάμε σε πρόωρες εκλογές»

Ειδήσεις | πρόωρες εκλογές: Η άρνηση της Γερμανίας στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να προκαλέσει την «πτώση» του Αλέξη Τσίπρα και την επιστροφή της ελληνικής κρίσης, προειδοποιεί δημοσίευμα της «Suddeutsche Zeitung», το οποίο ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Βερολίνου.

Η γερμανική εφημερίδα, αφού χαιρετίζει τον μεταρρυθμιστικό ζήλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σημειώνει ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός πραγματοποιήθηκε προς «ένδειξη καλής διάθεσης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «από την Αθήνα απαιτούνται περισσότερα από ό,τι μπορεί να δώσει», καθώς «η επιβληθείσα πολιτική περικοπών οδηγεί τους πολίτες στην φοροααποφυγή και τη μαύρη οικονομία».

«Δεν υπάρχει πλέον κανένα κίνητρο να κάνει κάποιος μια επιχείρηση στην Ελλάδα, διότι οι επιβαρύνσεις είναι παράλογα υψηλές. Τα καλά μυαλά φεύγουν επίσης από την χώρα. Έτσι δεν μπορεί όμως να ανακάμψει η οικονομία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η SZ.

Και συνεχίζει: «Όποιος θέλει να βοηθήσει τη χώρα δεν πρέπει να αφήνει να πλανάται το θέμα της αξιόλογης ελάφρυνσης του χρέους της».

Δυστυχώς, όμως - εξηγεί η SZ - η γερμανική κυβέρνηση πράττει το ακριβώς αντίθετο και προκαλεί με αυτόν τον τρόπο την πτώση του Τσίπρα.

«Όλες αυτές τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις o Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να τις εφαρμόσει, υποσχόμενος στους πολίτες ότι στο τέλος, το χρέος θα μειωθεί και η χώρα θα αποκτήσει μια προοπτική χωρίς προγράμματα βοήθειας», υπενθυμίζει και καταλήγει:

«Αν οι δανειστές αρνηθούν, τότε αποδέχονται τις συνέπειες της αποτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης στο εσωτερικό, δεδομένου ότι ήδη γίνεται λόγος για νέες εκλογές. Σε αυτήν την περίπτωση όμως η κρίση θα επιτρέψει στην ευρωπαϊκή ατζέντα ταχύτερα και με πιο έντονο τρόπο, από ό,τι θα ανέμεναν όλοι. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί κανείς να το αντέξει».

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τους εκβιασμούς του Σόιμπλε

Σχετικές ειδήσεις