ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ο Τσίπρας, τα χιλιόμετρα και η Θεία Φώτιση...

Ο Τσίπρας, τα χιλιόμετρα και η Θεία Φώτιση...

Παρατηρώντας κάθε τρεις και λίγο τον πρωθυπουργό της «Υπέρτατης Διαπραγμάτευσης» να εξορμά στη Βόρεια Ελλάδα και να λέει διαρκώς για τα πολλά χιλιόμετρα που διανύει, ώστε να φτάσει παντού η αφεντιά του, αισθανόμαστε περίεργα μέρες γιορτινές που είναι.

Από τη Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη και ξανά πίσω στην Αθήνα. Αλήθεια, τι βλέπει ο πρωθυπουργός;

Ας αντιστρέψουμε, όμως, το ερώτημα: τι είναι αυτό που ΔΕΝ βλέπει ο κ. Τσίπρας;

Σίγουρα, δεν βλέπει τις δεκάδες βιομηχανικές περιοχές που υπάρχουν στον ελληνικό Βορρά και μαραζώνουν εδώ και χρόνια, με τη μαζική φυγή επιχειρήσεων στις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Είναι πολλά τα λεφτά για ΦΠΑ και διπλές εισφορές. Η κατά ΣΥΡΙΖΑ ανάπτυξη θυμίζει το γνωστό σλόγκαν παλιάς διαφήμισης: «Τα κάνει αόρατα!».

Προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν βλέπει ούτε τον αγροτικό κόσμο που έχει «γονατίσει» από τη δυσβάσταχτη φορολογία . Ψιλά γράμματα κι αυτά.

Να μη μιλήσουμε, βεβαίως, ούτε για την ανεργία που χτυπάει «κόκκινο», ιδίως σε περιοχές όπως η Μακεδονία και ο Έβρος.

Βλέποντας τον κ. Τσίπρα στον Αγιασμό των Υδάτων στην Αλεξανδρούπολη, έρχεται μοιραία στο νου κάθε νοήμονος ανθρώπου η ευχή για «καλή Φώτιση».

Ας μη γελιόμαστε, αδέλφια. Δεν πάμε καθόλου καλά. Και δεν πάμε καλά, γιατί έχουμε αποφασίσει ότι το μονοπάτι που έχουμε διαλέξει είναι μονόδρομος. Και το χειρότερο είναι πως και αυτοί, οι από πάνω, πιστεύουν ακριβώς το ίδιο.

Καλή Φώτιση, λοιπόν, σε όλους μας και καλά μυαλά σε αυτούς που μας κυβερνούν. Αυτά τα τελευταία θα τα χρειαστούμε οπωσδήποτε. Και σίγουρα, πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να τα δουλεύουμε κιόλας...

Σχετικές ειδήσεις