ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ο ΓΑΠ, η Φώφη, η Κεντροαριστερά και το δαχτυλίδι του καπετάνιου

Ο ΓΑΠ, η Φώφη, η Κεντροαριστερά και το δαχτυλίδι του καπετάνιου

Ε λοιπόν, αδέλφια, αυτό που συμβαίνει το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Κεντροαριστερά, θυμίζει πολύ μια φράση που έλεγε η αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Μανταλένα»: «Άλλος για τη βάρκα μας!».

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος γύρισε στο ΠΑΣΟΚ, ο Ιλχάν Αχμέτ δέχθηκε θερμό καλωσόρισμα στο «σπίτι του» (sic) από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ και η Κατερίνα Μάρκου βρίσκεται, όπως μας λένε καλά ενημερωμένες πηγές, με το ένα πόδι μέσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όλα αυτά, βεβαίως, κρύβουν από πίσω τη «σφραγίδα» του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος μετά το πείραμα του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, επέστρεψε στην έδρα του, ως... ταπεινό μέλος.

Και για να κόψει τον βήχα από τους συνωμοσιολόγους δημοσιογράφους είπε ότι δεν αξιώνει το δαχτυλίδι του κεντροαριστερού «καπετανάτου» μεν, αλλά...

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει επικεφαλής την κυρία Γεννηματά. Αν εξελιχθεί σε κανονικό κόμμα χωρίς συνιστώσες θα ακολουθηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες», είπε ο ΓΑΠ.

Και για να προλάβει μια ενδεχόμενη «έκρηξη» του Βαγγέλη Βενιζέλου είπε να το παίξει «φιλόστοργος σύντροφος» λέγοντας: «Δεν πρέπει να προσωποποιούμε τις διαφορές. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο. Είχαμε διαφορές σε θέματα χειρισμών στο παρελθόν. Θέλω να κοιτάμε μπροστά. Η αντιπαράθεση δεν λύνει προβλήματα». Βέβαια, προς ώρας, ο ερίτιμος Ευάγγελος δεν έχει τοποθετηθεί επί του πρακτέου.

Τι σου είναι, πάντως, αυτό το ΠΑΣΟΚ, ρε παιδί μου! Οι σαπουνόπερες των πάλαι ποτέ εποχών του ’80 και του ’90 δεν πιάνουν... χαρτωσιά μπροστά του! Ίντριγκες, μίση, πάθη, όλα εδώ!

Το ζήτημα είναι πως τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και το «μπλόκ» Διαμαντοπούλου, με Ραγκούση και Φλωρίδη, διεκδικούν το δαχτυλίδι του καπετάνιου στην Κεντροαριστερά.

Ωστόσο, το ερώτημα που δεν μας έχουν απαντήσει ακόμη οι «σύντροφοι» της Χαριλάου Τρικούπη είναι ποιος νομίζουν ότι θα κάτσει να ασχοληθεί με τα σκήπτρα και τις καρέκλες τους, τη στιγμή που η κοινωνία είναι πεταμένη στο καναβάτσο των Μνημονίων;

Και το κυριότερο: Με τι νερό θα ξεπλυθεί το στίγμα του Καστελόριζου που υπάρχει ακόμη επάνω στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και στις ζωές 11 εκατομμυρίων πολιτών;

Ορισμένα πράγματα, αδέλφια, ούτε της Άρνης ούτε της Λήθης το νερό μπορούν να γιατρέψουν. Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για την ανθρώπινη μνήμη και τη νοημοσύνη.

Σχετικές ειδήσεις