ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Σε άλλο… πλανήτη ο Τσίπρας: Η ανεργία μειώνεται συνεχώς!

Σε άλλο… πλανήτη ο Τσίπρας: Η ανεργία μειώνεται συνεχώς!

Μας τρολάρει ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί.

Παρά το γεγονός ότι με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» Ευρώπης στην ανεργία, ο πρωθυπουργός βλέπει μείωση και πτώση κάτω από το 20% μέσα στο 2018.

Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε σήμερα 29 Αυγούστου στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων.

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι», πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιδιώκει και θα το πετύχει ένα υγιές περιβάλλον εργασιακών σχέσεων και επιχειρηματικότητας.

«Η ανεργία μειώνεται συνεχώς και υπάρχει η προοπτική να πέσει κάτω από το φράγμα του 20% μέσα στο 2018» είπε επίσης ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία και στους Έλληνες εργαζόμενους χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επένδυση 300.000.000 ευρώ της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ».