ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Η ανάπτυξη δεν... έρχεται αλλά το Μαξίμου πανηγυρίζει

Η ανάπτυξη δεν... έρχεται αλλά το Μαξίμου πανηγυρίζει

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ανάπτυξη κάτω από 1% κατά το Β' τρίμηνο του έτους αλλά το Μαξίμου μιλάει για «αλλαγή σελίδας»!

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το ΑΕΠ παρουσίασε αύξηση κατά 0,5% σε σύγκριση με το Α' τρίμηνο του 2017 και αύξηση 0,8% σε ετήσια βάση (σε σύγκριση με το Β' τρίμηνο του 2016), παραμένει ωστόσο σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Άξιον απορίας παραμένει το πώς θα επιτευχθεί το 1,8% για το 2017 όπως προβλέπεται από το μεσοπρόθεσμο.

Το Μαξίμου ωστόσο, όπως φαίνεται από σχετική ανακοίνωσή του, τα βλέπει… όλα καλά:

«Η ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα.

Η δυναμική ανάκαμψη ακόμη και την περίοδο που η δεύτερη αξιολόγηση δεν είχε ολοκληρωθεί είναι περισσότερο από εμφανής.

Τη στιγμή που η ΝΔ κινδυνολογούσε και προέβλεπε την επερχόμενη καταστροφή, η ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμούς 0,5% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017 και με 0,8% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2016.

Η τάση αυτή ενισχύθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος και τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για δίκαιη ανάπτυξη με προστασία της εργασίας και για την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου».

Σχετικές ειδήσεις