ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Λογιστήρια Δημοσίων οργανισμών βάζουν χέρι σε ακατάσχετους λογαριασμούς εργαζομένων!

Λογιστήρια Δημοσίων οργανισμών βάζουν χέρι σε ακατάσχετους λογαριασμούς εργαζομένων!

Μπαράζ κατασχέσεων - Απίστευτα πράγματα: Λογιστήρια Δημόσιων οργανισμών, βάζουν χέρι στους λογαριασμούς των υπαλλήλων τους, εν αγνοία τους και έπειτα από «συννενόηση» με την Εφορία!!!

Τα έχουν δει όλα οι Ελληνες πολίτες με την φοροκαταιγίδα και την πλήρη ασυδοσία του Κράτους απέναντι στις περιουσίες και τα χρήματα τους. Ωστόσο το γεγονός που έφτασε στα αυτιά μας (και υπάρχουν πλήρη στοιχεία για κάθε ενδιαφερόμενο μηδέ εξαιρουμένων κα των αρμόδιων Υπουργείων) δεν έχει προηγούμενο.

Συγκεκριμένα, υπάλληλος οργανισμού που υπάγεται στο δημόσιο (νοσοκομείο) είδε τον περασμένο μήνα να υπάρχει μια ανεξήγητη παρακράτηση από την μισθοδοσία του, όταν πήγε να ενημερώσει τον λογαριασμό του ο οποίος ήταν και ακατάσχετος.

Απευθύνθηκε στο γραφείο μισθών του οργανισμού που δουλεύει και εκεί πήρε την εξής απίστευτη απάντηση:

«Είχες ένα χρέος στην Εφορία η οποία επικοινώνησε μαζί μας και καταφέραμε να σου κάνουμε 33 δόσεις για την εξόφληση του χρέους σου. Σε συμφέρει άλλωστε η Εφορία δεν θα σου έκανε τόσες δόσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δημόσιος υπάλληλος, είχε απευθυνθεί στο δικαστικό της εφορίας στην οποία ανήκει, απ’ όπου του είπαν, ότι μπορούν να του κάνουν μόνο 12 δόσεις καθώς δεν τους επιτρέπει ο νόμος και οι εγκύκλιοι που έχουν για κάτι καλύτερο και φυσικά το ποσό που έβγαινε ανά δόση έτσι ήταν μεγάλο για τα οικονομικά δεδομένα του. Ανεξάρτητα λοιπόν από το αν το γραφείο μισθών του δημόσιου οργανισμου πέτυχε... καλύτερες δόσεις απ’ αυτές που του έδινε απ’ ευθείας η Εφορία. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα και αρκετά.

Κατά πρώτον. Με ποιό δικαίωμα οι Δημόσιοι οργανισμοί βάζουν χέρι και διαχειρίζονται τους λογαριασμούς των υπαλλήλων τους; Έχει βγει κάποιος σχετικός νόμος που τους δίνει αυτό το δικαίωμα; Έχει σταλεί κάποια συγκεκριμένη εγκύκλιος; Τα λεφτά των μισθών των υπλλήλων τους, θεωρούν οι δημόσιοι οργανισμοί ότι τους ανήκουν και μπορούν να τα κάνουν ότι θέλουν; Ο εργαζόμενος δεν θα έπρεπε να ρωτηθεί αν συμφωνεί σ’ αυτόν τον διακανονισμό; Κι αν ήθελε κάτι άλλο; Και τελικά, καλά στην συγκεκριμένη περίπτωση υποτίθεται ότι το γραφείο μισθών του δημόσιου οργανισμού πέτυχε καλό διακανονισμό. Αν όμως αυτό νομιμοποιείται σαν ενέργεια, ποιός εγγυάται ότι αύριο δεν θα προβεί σε μια ρύθμιση, σε μια ενέργεια η οποίο κάθε άλλο παρά συμφέρουσα θα είναι για τον εργαζόμενο;

Κατά δεύτερον. Τι σόι τακτική είναι αυτή από την Εφορία, στον πολίτη να λέει ότι μπορεί να του κάνει μέχρι 12 δόσεις και στην συνέχεια όταν «τα λένε» με άλλη δημόσια υπηρεσία πίσω από την πλάτη του πολίτη, έχει την «ευχέρεια» να του κάνει μέχρι και 33 (!!!!) δόσεις; Ποιός νόμος και ποιά εγκύκλιος δίνει αυτή την δυνατότητα στις Εφορίες; Και με ποιά λογική αφού έχουν όπως φαίνεται την «δυνατότητα» να κάνουν 33 δόσεις για ένα χρέος στον ίδιο τον πολίτη δεν του προσφέρουν αυτή την δυνατότητα ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει και του καθορίζουν αυστηρά στις 12 τις δόσεις για το χρέος του;

Κάποιος πρέπει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα. Αλλιώτικα να το πάρουμε απόφαση, πως τίποτε πια δεν ανήκει στον Έλληνα πολίτη και ανάμεσα σ’ αυτά ούτε καν ο μισθός που έχει συμφωνήσει ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ να παίρνει από το Δημόσιο.