ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Απίστευτα πράγματα: Η Ένωση Αθέων και 24 γονείς ζητούν να καταργηθούν τα θρησκευτικά στα σχολεία

Απίστευτα πράγματα: Η Ένωση Αθέων και 24 γονείς ζητούν να καταργηθούν τα θρησκευτικά στα σχολεία

Κάτι δεν πάει καλά στην ελληνική κοινωνία - Σήμερα 21/09/2018 συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή που είχαν κάνει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 γονείς μαθητών για να καταργηθούν τα θρησκευτικά ως μάθημα διδασκαλίας από τα σχολεία - Οι ίδιοι δε, ζήτησαν να κατέβουν τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνες της Παναγίας) από τα δικαστήρια, αίτημα που απορρίσθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η όλη υπόθεση είναι εξόχως τραγική και αγγίζει τα όρια της γελοιότητας, αν σκεφτεί κανείς, ότι στο ΣτΕ παραβρέθηκε και ο προκλητικός τύπος που αυτοαποκαλείται «το Jason Antigoni» για να υποστηρίξει την κατάργηση των θρησκευτικών.

Είναι να απορεί κανείς με το μέγεθος της κραυγαλέας κακογουστιάς και της κατάπτωσης ηθικών αξιών και αρχών από την ελληνική κοινωνία.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της, ενώ με την έναρξη της διαδικασίας ο προεδρεύων του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος ανακοίνωσε ότι απορρίπτεται, κατά πλειοψηφία 30 υπέρ έναντι 6 κατά, το αίτημα της Ένωσης Αθέων και πέντε προσφεύγοντων γονέων για αφαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων (εικόνα της Παναγίας) από τη δικαστική αίθουσα κατά τη συζήτηση της υπόθεσης.

Το δικαίωμα στον αθεϊσμό και στις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός είναι επιλογή που δεν καταστρατηγείται απο κανέναν.

Αυτό όμως που δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους είναι ότι όλοι αυτοί οι τύποοι επιθυμούν με το «έτσι θέλω» να καταργήσουν τις επιλογές των υπολοίπων να είναι θρησκευόμενοι.

Με το ζόρι δηλαδή επιδιώκουν να επιβάλλουν άλλα αξιακά πρότυπα και στην υπόλοιπη ελληνική κοινωνία. «Απο που ορμώμενοι;», είναι ένα ερώτημα.

Ανεκδιήγητοι τύποι των οποίων η παρουσία ξεπερνά τα όρια της γραφικότητας επιχειρούν να επιβάλλουν με οποιοδήποτε μέσο το δικό τους κώδικα ζωής, προκαλώντας με τις δημόσιες εμφανίσεις τους και πηγαίνοντας στα δικαστήρια για να συντηρούνται στην επικαιρότητα και στην ειδησεογραφία.

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν ορισμένοι για 15 λεπτά δημοσιότητας;