ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Προφυλάκιση Παπαντωνίου: Γιατί ο Σημίτης βγήκε ξαφνικά από τη «ναφθαλίνη» τον Απρίλιο του 2017;

Προφυλάκιση Παπαντωνίου: Γιατί ο Σημίτης βγήκε ξαφνικά από τη «ναφθαλίνη» τον Απρίλιο του 2017;

Πρέπει ή δεν πρέπει να μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός όταν δυο εκ των κορυφαίων υπουργών του (Άκης Τσοχατζόπουλος και Γιάννος Παπαντωνίου) μπαινοβγαίνουν στις φυλακές για μίζες; Και γιατί θυμήθηκε να μιλήσει πέρσι την άνοιξη στο ΣΚΑΙ και να προβλέψει εκλογές;

Αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα, γιατί ο κ. Σημίτης επιλέγει αυτό το διάστημα να σφυρίζει αδιάφορα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν χάνει την ευκαιρία να βγει και να μιλήσει ή να αρθρογραφήσει.

Για παράδειγμα προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι λίγες μέρες μετά το άνοιγμα της υπόθεσης Παπαντωνίου, την άνοιξη του 2017, όλως τυχαίως ο κ. Σημίτης που είχε 13 χρόνια να μιλήσει, επέλεξε τον Μάρτιο του 2017 να βγει στο ΣΚΑΙ και να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του για τον τρόπο που γινόταν η διαπραγμάτευση, εκτιμώντας ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Είπε ότι φοβάται το ατύχημα και τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση. Παράλληλα εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν γίνεται με εξεταστικές».

Θαύμα!

Προς τι η παρέμβαση;

Απλά θυμίζουμε ότι στις 6 Φεβρουαρίου του 2017 ασκήθηκε ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Στο ζευγάρι επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Η δίωξη ήρθε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείτο για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς της ακίνητης περιουσίας του πρώην υπουργού. Τον Ιούνιο διατάζεται προκαταρκτική εξέταση και για την πώληση του εξοχικού που διατηρούσε το ζεύγος στη Σύρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Και τον Απρίλιο του 2017 ο κ. Σημίτης κάνει βαρυσήμαντη παρέμβαση στο ΣΚΑΙ προβλέποντας ότι η διαπραγμάτευση θα καταπέσει και θα πάμε σε εκλογές.

Αν συνδέσει κάποιος τα κομμάτια του παζλ βγαίνει νόημα.

Όπως επίσης εξάγονται και συμπεράσματα για την περίεργη σιωπή του κ. Σημίτη παρά το γεγονός ότι η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου έχει ταρακουνήσει όλο το πολιτικό σκηνικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ