FUN TIME

Το Τέρας του Λοχ Νες: Το Google Street ανακάλυψε τη Νέσι;

Το Τέρας του Λοχ Νες: Το Google Street ανακάλυψε τη Νέσι;

81 μετά την εμφάνιση της πιο διάσημης φωτογραφίας της, η Νέσι -το διάσημο «τέρας» που σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη του Λοχ Νες, στη βόρεια Σκωτία- γιορτάζει μέσω του doodle της Google. Την ίδια στιγμή το Google Street View φέρνει στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την Mirror, μια νέα φωτογραφία του «τέρατος του Λοχ Νες».

H «Νέσι», το τεράστιο θηλαστικό που εμφανίστηκε πρώτη φορά σε θρύλους του 6ου αιώνα, «εθεάθη» μαζικά τον Ιούλιο του 1933.

Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1932, σύμφωνα με την οποία ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο είδος , όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της θάλασσας. Αργότερα αποδείχθηκε πως η περιγραφή του ήταν κάπως υπερβολική.

Έκτοτε ακολούθησαν περισσότερες μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές σε ένα «τέρας» μήκους από 6 έως 124 πόδια.

Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Νέσι, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρούργου», δημιούργημα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον.

Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο.

Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1995 από μια ομάδα ερευνητών.

Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλούμενο ερπετό.

Τα επόμενα χρόνια, το τέρας άλλαξε μορφή και χρώμα από τις μαρτυρίες: άλλοι μιλούσαν για ένα καφεπράσινο πλάσμα, τεράστιο σαν φίδι και οι άλλοι υποστήριζαν ότι είχε δύο καμπούρες και μια μεγάλη ουρά.

Οι θεωρίες για το τι ακριβώς είναι η «Νέσι» είναι πολλές. Η επικρατέστερη μιλά για ένα θαλάσσιο ερπετό -παρόμοιο με αυτά που εξαφανίστηκαν πριν 60 με 70 εκατομμύρια χρόνια- το οποίο εγκλωβίστηκε στη λίμνη όταν αυτή έπαψε να συνδέεται με τη θάλασσα.

Το τέρας του Λοχ Νες παραμένει πάντως ένας από τους πιο διαχρονικούς μύθους και το μόνο σίγουρο σουβενίρ που υπάρχει στις τσάντες όσων επισκέπτονται το Ινβερνές και γενικότερα τη βόρεια Σκωτία.

Τώρα, 81 χρόνια μετά την εμφάνιση της διάσημης εικόνας, μια νέα φωτογραφία έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω της Google, δίνοντας και πάλι τροφή στο γοητευτικό μύθο του Λοχ Νες...

Loch Ness Monster

Σχετικές ειδήσεις