ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε ένα καινούργιο Fiat Tipo

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε ένα καινούργιο Fiat Tipo

Eίναι γεγονός πως οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν διαμορφωθεί πλέον υψηλότερα, οπότε είναι λογικό και αναμενόμενο η σχέση κόστους απόδοσης, το τι παίρνει δηλαδή κανείς με τα χρήματα που δίνει, να έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία και σημασία.

Τα μοντέλα της Fiat ξεχωρίζουν παραδοσιακά στον τομέα αυτό, με πρωταθλητή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το Tipo. To σύγχρονο μικρό- μεσαίο μοντέλο της μάρκας, με την πλήρη γκάμα -είναι διαθέσιμo ως 5θυρο, Sedan και Station Wagon- που παρέχει την πλέον κατάλληλη λύση για όλες τις ανάγκες και όλες τις προσεγγίσεις.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του αμαξώματος το Tipo είναι ένα μοντέρνο αυτοκίνητο, με ωραίο στυλ και φινέτσα, σύμφωνα άλλωστε και με τη μεγάλη παράδοση της ιταλικής σχολής. Το 5θυρο αποτελεί την πιο νεανική και δυναμική πρόταση, το Sedan την πιο κλασική και το Station Wagon την πιο πρακτική.

Χαρακτηριστικό όλων η σύγχρονη σχεδίαση, με τις αρμονικές γραμμές, την εμφατική μάσκα και την ιδιαίτερα σχεδίαση του καπό, που σε αντίθεση με ότι συμβαίνει συνήθως έχει περίγραμμα, καθώς και οι μεγάλοι, άνετοι χώροι. Όλα τα Tipo είναι κορυφαία στην κατηγορία τους στο συγκεκριμένο τομέα. Έτσι ακόμα και αν οι επιβάτες είναι πέντε δεν θα στριμωχτεί κανείς, ενώ άφθονος χώρος υπάρχει και για τις αποσκευές τους. Από 440 λίτρα στο 5θυρο, τιμή εξαιρετική για την κατηγορία και για ένα αυτοκίνητο μήκους 4,37 μέτρων, μέχρι τα 550 λίτρα στο station wagon, που επιπλέον διαθέτει και μεγάλο ύψος φόρτωσης, ενώ το sedan έχει πορτμπαγκάζ 520 λίτρων. Την πρακτική του διάσταση ολοκληρώνουν οι πολλές θέσεις και θήκες για μικροαντικείμενα.

Φυσικά οι χώροι δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα του εσωτερικού του Fiat Tipο. Είναι και η φροντισμένη ποιότητα τόσο των υλικών όσο και της κατασκευής, η σύγχρονη σχεδίαση με την πολύ καλή εργονομία, καθώς και ο πλήρης εξοπλισμός, ακόμα και από τη βασική έκδοση ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει ανάλογα με την έκδοση, μεταξύ άλλων, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, εξωτερικές λεπτομέρειες χρωμίου, LED DRL, δερμάτινο τιμόνι, αυτόματο κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες παρκαρίσματος, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και αυτόνομου φρεναρίσματος που αυξάνει κατακόρυφα την ασφάλεια και βέβαια το εξελιγμένο σύστημα Uconnect Navi με την οθόνη αφής 7,0 ιντσών.

Η οθόνη είναι ελεύθερη και πολύ ωραία ενσωματωμένη στο συνολικό διάκοσμο, ενώ παραπέμπει άμεσα σε tablet. Με τις λειτουργίες που ενσωματώνει, μπορεί κανείς να συνδέσει το smartphone του μέσω Bluetooth, AUX ή USB, να ακούσει την μουσική που έχει ο ίδιος επιλέξει, να ενημερωθεί από το Reuters και να παρακολουθήσει τους λογαριασμούς του στο Facebook και το Twitter. Ο έλεγχος πέρα από την αφή γίνεται και με φωνητικές εντολές για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ευκολία.

Το Fiat Tipo, ως γνήσιος απόγονος της μεγάλης ιταλικής σχολής δεν θα μπορούσε παρά να έχει ένα πολύ ενδιαφέρον δυναμικό προφίλ, με υψηλά επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας, σπορτίφ οδική συμπεριφορά και απόλυτα ικανοποιητική άνεση. Έτσι, μέσα στην πόλη, χάρη και στην πολύ καλή θέση οδήγησης με την εξαιρετική περιφερειακή ορατότητα, είναι ευέλικτο και πρακτικό, ευχάριστο και διασκεδαστικό σε δρόμους με στροφές, ενώ στις εθνικές οδούς καλύπτει άνετα και σβέλτα μεγάλες αποστάσεις διατηρώντας πάντα του επιβάτες του ξεκούραστους.

Φυσικά κινείται και ιδιαίτερα οικονομικά χάρη στους εξελιγμένους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με τους οποίους εξοπλίζεται, οι οποίοι ξεχωρίζουν για τον μικρό κυβισμό και τη μεγάλη απόδοσή τους. Εισαγωγικό σύνολο βενζίνης ο τετρακύλινδρος των 1.400 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 95 ίππους, έχει τελική ταχύτητα 185 χλμ./ ώρα και χρειάζεται κατά μέσο όρο μόλις 5,7 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα. Ακολουθεί ο turbo των επίσης 1.400 κυβικών με τους 120 ίππους, με τον οποίο το 5θυρο Tipo χρειάζεται μόλις 9,6 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα και φτάνει τα 200 χλμ./ ώρα. Την ίδια στιγμή η μέση κατανάλωση είναι 6,0 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 139 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Αντίστοιχα ο βασικός diesel είναι ο 1.3 MultiJet των 95 ίππων, με μέση κατανάλωση μόλις 3,7 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα και εκπομπές C02 99 γραμμαρίων το χιλιόμετρο, ενώ στην κορυφή βρίσκεται o 1.6 MultiJet II των 120 ίππων (0-100 χλμ./ ώρα σε 9,8 δεύτερα, τελική ταχύτητα 200 χλμ./ ώρα, μέση κατανάλωση 3,7 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα, εκπομπές CO2 από 90 γραμμάρια το χιλιόμετρο).

Με την τρέχουσα προσφορά η πλούσια έκδοση με το σύνολο του εξοπλισμού ασφαλείας και τεχνολογίας του Fiat Tipo είναι διαθέσιμη με όφελος έως και 3.200 ευρώ, επιτόκιο εφόσον πρόκειται για χρηματοδότηση μόλις 2,9% και πενταετή εγγύηση. Με τα παραπάνω η τιμή μπορείτε να αποκτήσετε το Tipo Sedan με 15.550€ ευρώ, το 5θυρου με 15.900€ ευρώ και του Station Wagon με 15.950€ ευρώ.