ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η πανέμορφη Lamborghini Miura ήταν ξεχασμένη σε ένα στάβλο!

Αυτή η πανέμορφη Lamborghini Miura ήταν ξεχασμένη σε ένα στάβλο!

Για περίπου τέσσερα χρόνια αυτό το σπάνιο αυτοκίνητο το έτρωγε η σκόνη σε ένα στάβλο κάπου στη Γερμανία.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Lamborghini Miura θεωρείται από πολλούς το πιο όμορφο σούπερ σπορ μοντέλο που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ποτέ και φυσικά όχι μόνο είναι σπάνια αλλά και πανάκριβη.

Η συγκεκριμένη κίτρινη Miura -η βαφή του αμαξώματός της είναι η αυθεντική- είχε αγοραστεί κάποια στιγμή το 1971 από ένα επιτυχημένο γερμανό διαφημιστή εκείνης της εποχής, ονόματι Walter Becker. Όπως συμβαίνει συνήθως με αυτά τα αυτοκίνητο ο Becker την πούλησε μετά από τρία μόλις χρόνια σε έναν κύριο, τον Hans-Peter Weber, ο οποίος μεταξύ άλλων συμμετείχε και σε αγώνες αυτοκινήτων -σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Ο Weber δέθηκε με τη Miura, την κράτησε όλη του τη ζωή, μέχρι και το 2015 όταν και απεβίωσε. Τότε η σπάνια Lamborghini μεταφέρθηκε στο στάβλο ενός φίλου του Weber στο Μέλανα Δρυμό, όπου παρέμεινε ακινητοποιημένη και χωρίς ιδιαίτερη προστασία για περίπου μια τετραετία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Κάποια στιγμή οι κληρονόμοι της αποφάσισαν να την πουλήσουν σε δημοπρασία που θα γίνει τον Οκτώβριο στο Λονδίνο και ο οίκος RM Sotheby’s που τη διοργανώνει υπολογίζει πως θα βρει καινούργιο ιδιοκτήτη έναντι 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Και αυτό γιατί η κατάστασή της -πρόκειται για μια P400 S- είναι εξαιρετική, κάτι που ισχύει και για το V12 της των 3.900 κυβικών και των 370 ίππων και έχει διανύσει μόλις 29.020 χιλιόμετρα.