ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Θα δίνατε 800.000 ευρώ για ένα Toyota;

Θα δίνατε 800.000 ευρώ για ένα Toyota;

Φυσικά δεν μιλάμε για οποιοδήποτε Toyota αλλά για το 2000 GT, το πιο σπάνιο και ίσως το πιο όμορφο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η ιαπωνική εταιρεία.

Του Γιάννη Σκουφή

Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας είναι ένα από τα μόλις 62 αριστεροτίμονα 2000 GT που είχαν κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ. Γενικά η παραγωγή του πιο εμβληματικού μοντέλου της Toyota, η αισθητική του οποίου έχει δεχθεί επιρροές από τη θρυλική Jaguar E-Type, είναι εξαιρετικά μικρή. Και αυτό γιατί στα τρία μόνο χρόνια που κατασκευαζόταν (1967-70) βγήκαν από το εργοστάσιο μόλις 351 αυτοκίνητα.

Έτσι πρόκειται για το πιο σπάνιο ιαπωνικό μοντέλο, με το συγκεκριμένο να ανήκει για περισσότερα από 30 χρόνια στον πρώην αγωνιζόμενο και συλλέκτη Otto Linton. Πρόκειται για μοντέλο του 1967 που αναπαλαιώθηκε από την Maine Line Exotics το 2006 και έχει τα πάντα σε άριστη κατάσταση και με πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Κάτω από το μακρύ καπό υπάρχει ένας εξακύλινδρος κινητήρας βενζίνης 2.000 κυβικών, με διπλό εκκεντροφόρο επικεφαλής και 150 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων και μπλοκέ διαφορικό, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το 2000 GT ήταν το πρώτο ιαπωνικό αυτοκίνητο με τέσσερα δισκόφρενα και ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Το κατακόκκινο σπορ Toyota θα δημοπρατηθεί την Πρωτομαγιά από τον οίκο RM Sotheby’s και η τιμή του αναμένεται να κινηθεί από 700 έως 800 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί περισσότερες φωτογραφίες:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμήπου συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις