ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε πόσα λεπτά της ώρας πουλήθηκαν όλα τα συλλεκτικά Honda Civic Type R Limited Edition στον Καναδά;

Σε πόσα λεπτά της ώρας πουλήθηκαν όλα τα συλλεκτικά Honda Civic Type R Limited Edition στον Καναδά;

Η σπέσιαλ έκδοση του κορυφαίου Civic έχει πιστούς και φανατικούς οπαδούς.

Του Γιάννη Σκουφή

Για φέτος η Honda αφενός ανανέωσε το πολύ ενδιαφέρον μικρο- μεσαίο της μοντέλο, το Civic και αφετέρου πρόσθεσε στη γκάμα του μια ειδική έκδοση του Type R. Η οποία ονομάζεται Type R Limited Edition.

Η οποία είναι διαθέσιμη μόνο σε συνδυασμό κίτρινου χρώματος για το αμάξωμα και μαύρο για την οροφή και τους εξωτερικούς καθρέφτες. Σε σχέση με το στάνταρ Type R είναι πιο ελαφρύ, μιας και έχει αφαιρεθεί μέρος του μονωτικού υλικού, οι πίσω αεραγωγοί και έχουν χρησιμοποιηθεί και ειδικές, πιο ελαφριές ζάντες της BBS.

Στο εσωτερικό το τιμόνι, σχεδιασμένο ειδικά για την περίσταση, έχει επένδυση από αλκαντάρα και ο επιλογέας του αποκλειστικά χειροκίνητου κιβωτίου των 6 σχέσεων έχει ακόμα πιο μικρές διαδρομές. Στον turbo των 2.000 κυβικών δεν υπάρχουν αλλαγές και έτσι εξακολουθεί να αποδίδει 310 ίππους και 400 Nm.

Όπως συνήθως γίνεται έτσι και στην περίπτωση του ειδικού Honda Civic Type R Limited Edition -άλλωστε το λέει και το όνομά του- τοι ύψος παραγωγής είναι περιορισμένο. Π.χ. στον Καναδά αντιστοιχούσαν μόλις 100 αυτοκίνητα, τα οποία η τοπική Honda αποφάσισε να τα πουλήσει μέσω ενός online portal. με την υποχρέωση μιας προκαταβολής ύψους 1.000 δολαρίων. Εξαντλήθηκαν μέσα σε μόλις 4 λεπτά της ώρας και μάλιστα χωρίς να έχει ανακοινωθεί η τελική τιμή τους!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σταματήστε τώρα την αθρόα προσέλευση τουριστών - Ξέφυγε η κατάσταση