ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το Hummer H1 είναι πανίσχυρο και πανάκριβο!

Αυτό το Hummer H1 είναι πανίσχυρο και πανάκριβο!

Κάθε Hummer μπορεί να έχει ακόμη και συλλεκτική αξία. Ειδικά το H1 και πόσο μάλλον αυτό της Mil-Spec.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Hummer έγινε γνωστή για τα θηριώδη μοντέλα της πριν από περίπου 30 χρόνια με τον Πόλεμο του Κόλπου και το H1. Που αργότερα κυκλοφορούσε και σε δημόσιους δρόμους. Στην πορεία προστέθηκαν στη γκάμα τα μικρότερα αλλά όχι και μικρά H2 kai Η1, με την εταιρεία να αποσύρεται το 2006, για να επιστρέψει τώρα με ένα νέο μοντέλο, που θα είναι ηλεκτρικό και ημιφορτηγό.

Μέχρι να δούμε λοιπόν το νέο Hummer το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ένα αναβαθμισμένο Η1 της Mil-Spec -η εταιρεία έχει έδρα το Σικάγο και εξειδικεύεται στα στρατιωτικά οχήματα που απευθύνεται σε όποιον έχει να καταβάλλει τουλάχιστον 300.000 δολάρια. Όσο κοστίζει δηλαδή μια Ferrari και περισσότερο, οπότε λογικά αναρωτιέται κανείς τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ακριβό.

Σύμφωνα με την Mil-Spec το σύστημα τετρακίνησης έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που στις εκτός δρόμου διαδρομές το συγκεκριμένο Hummer δεν σταματά σε κανένα εμπόδιο. Πέρα από τους ενισχυμένους άξονες, τις προστατευτικές ποδιές και τις διάφορες βελτιώσεις στην ανάρτηση υπάρχει και ακόμη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος καθώς και μια κάμερα για περιμετρικό έλεγχο στο πίσω μέρος.

Φυσικά ένα off-road θηρίο όπως αυτό το Hummer πρέπει να έχει κάτω από το καπό του και έναν δυνατό πετρελαιοκινητήρα. Όπως τον Duramax των 6.600 κυβικών που αποδίδει 507 ίππους και 1.355 Nm ροπής που κινούν όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Προαιρετικά υπάρχει και ένα επιπλεόν ρεζερβουάρ καυσίμου με 113 λίτρα, έτσι ώστε αυτό το H1 να φτάνει όσο το δυνατόν πιο μακριά με ένα φουλάρισμα. Πάνω ή πέρα από την άσφαλτο, τι σημασία έχει;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.