ΕΛΛΑΔΑ

Καταιγίδα τώρα στην Αττική

Καταιγίδα τώρα στην Αττική

Μπουρίνι σαρώνει την Αττική αυτή την ώρα

Δεν λέει να σταθεροποιηθεί ο καιρός καθώς νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας καταιγίδα σάρωσε το Λεκανοπέδιο.

Το ξαφνικό μπουρίνι προκάλεσε αρκετά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής.

Ο καιρός, ωστόσο, αναμένεται να παρουσιάσει ραγδαία αλλαγή τις επόμενες με 35άρια σε όλη την Ελλάδα.

Τι είναι ο υποτροπικός αεροχείμαρρος

Από φθινόπωρο ξαφνικά καύσωνας σε λίγες ημέρες σε όλη τη χώρα, καθώς από τις 15 Μαΐου οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν... Ιούλιο!

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του στο Facebook ανέλυσε το φαινόμενο του «υποτροπικού αεροχεύμαρρου» που θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αποκορύφωμα επτά περιοχές.

«Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος (ποτάμι αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα) φέρνει αξιόλογη ζέστη με διάρκεια, και σημαντικά ποσά αφρικανικής σκόνης στην περιοχής μας".
Πιο αναλυτικά, η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας στην περιοχή μας από την Τετάρτη 15/5 και μετά ευνοεί τη μεταφορά σκόνης και θερμών αερίων μαζών από τις ακτές τις Αφρικής προς την περιοχή μας.Το θερμό αυτό κύμα δεν αποκλείεται να διαρκέσει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται από την Παρασκευή και μετά 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Οι περιοχές που θα επηρεάσει το κύμα αυτό αρχικά είναι η δυτική και νότια Ελλάδα με τη θερμοκρασία λίγο πιο πάνω από τους 30 βαθμούς και από το Σάββατο 18/5 και μετά τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς όπως η Κρήτη (κυρίως) ,η βοιωτία,η Φθιώτιδα η Αχαΐα
,η Ηλεία , η Αργολίδα ,τα Δωδεκάνησα.
Στην Αττική το Σαβατοκύριακο θα ξεπεράσουμε τους 30 βαθμούς,ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 27».