ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Jaguar Ecurie Ecosse C-type έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία

H Jaguar Ecurie Ecosse C-type έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία

H Ecurie Ecosse C-type είναι ένα από τα αυτοκίνητα που μας ταξιδεύουν πολύ πίσω στο χρόνο. Περίπου επτά δεκαετίες.

Του Γιάννη Σκουφή

Η όμορφη αυτή Jaguar με τις χαρακτηριστικές γραμμές της επιστρέφει στο σήμερα , καθώς η Ecurie Ecosse, μία από τις πιο γνωστές αγωνιστικές ομάδες από τη Σκωτία, που θα κατασκευάσει 7 ολοκαίνουργιες.

Οι πιο σημαντικές επιτυχίες της Ecurie Ecosse είναι οι δύο νίκες της, το 1956 και το 1957, στις 24 ώρες του Le Mans, όταν οι Jaguar D-Type ήταν όχι μόνο από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν, αλλά και από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά. Πιο νωρίς, το 1951, η σκωτσέζικη ομάδα που ξεκίνησε από μια παρέα φίλων είχε βασίσει τα πρώτα της βήματα σε επτά C-Type. Το όλο επιχείρημα είχε ξεκινήσει από το ιδρυτικό μέλος της ομάδας, τον Ian Stewart, και τον επικεφαλής της David Murray.

Επιστρέφοντας στο σήμερα η Ecurie Ecosse εξακολουθεί να υπάρχει. Μπορεί να μην έχει την λάμψη του παρελθόντος αλλά αποφάσισε να το τιμήσει προχωρώντας στην κατασκευή επτά Type-C. Οι οποίες δεν είναι αυτούσιες ρέπλικες, αλλά περισσότερο restomod των αρχέτυπων μοντέλων.

Η κατασκευή τους γίνεται, με την έγκριση και τη συμμετοχή της Jaguar, στις εγκαταστάσεις της βρετανικής εταιρείας στο Coventry. Εκεί δηλαδή όπου είχαν κατασκευαστεί και τα αρχέτυπα.

Το πρώτο από την σύγχρονη επτάδα των Jaguar C-Type είναι ήδη έτοιμο και είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Βασισμένο σε σωληνωτό πλαίσιο και με έναν εξακύλινδρο από την XK120, με 4.200 κυβικά και με πάνω από 300 ίππους. Old good times…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.