ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υπάρχει κάτι καλύτερο από τη Mercedes G63 AMG 6x6 για την κακοκαιρία;

Υπάρχει κάτι καλύτερο από τη Mercedes G63 AMG 6x6 για την κακοκαιρία;

Η τριαξονική, εξάτροχη Mercedes είναι το απόλυτο μεταφορικό μέσο για όσο διαρκεί η «Μήδεια».

Του Γιάννη Σκουφή

Η κακοκαιρία «Μήδεια» που επηρεάζει πολλές περιοχές της χώρας επιβάλλει την προσοχή στις μετακινήσεις μας, που πρέπει να γίνονται μόνο όταν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι οδηγοί των SUV, ειδικά αν είναι και τετρακίνητα, έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Πόσο μάλλον αυτός που κάθεται πίσω από το τιμόνι της θηριώδους Mercedes G63 AMG 6x6 που είχε παρουσιαστεί το 2013 και πέρασε στην παραγωγή δύο χρόνια μετά και διαθέτει τρεις άξονες και έξι κινητήριους τροχούς.

Το πιο εξεζητημένο SUV τη Mercedes έχει κατασκευαστεί μόλις 100 φορές, η τιμή του ήταν περίπου 451.000 ευρώ, ενώ είναι περιττό να πούμε πως οι off-road δυνατότητες είναι αντίστοιχες ή και καλύτερες ενός κλασικού Hummer. Ο V8 της των 5.500 ίππων με τους 536 ίππους κινεί αγόγγυστα τους 3,8 τόνους του αμαξώματος των 5,80 μέτρων, ενώ τώρα ένα από τους 100 ιδιοκτήτες της έρχεται να πουλήσει τη δική του.

Η οποία είναι αναβαθμισμένη και για αυτό αλλά και γιατί γνωρίζει τη σπανιότητα του 6x6x SUV ζητά περίπου τα διπλάσια χρήματα. Πιο συγκεκριμένα 872.000 ευρώ.

Η πορεία της συγκεκριμένης εξάτροχης G63 AMG ξεκίνησε το Απρίλιο του 2015 από την περιοχή που περιμένει κανείς να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Αυτήν του Κόλπου και πιο συγκεκριμένα από το δεύτερο πιο πλούσιο εμιράτο μετά το Ντουμπάι, που είναι το Κουβέιτ.

Στα πέντε συνολικά χρόνια που έμεινε στο γκαράζ του πρώτου ιδιοκτήτη της, η 6x6 Mercedes διένυσε μόλις 230 χιλιόμετρα! Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά για έναν συλλέκτη με επενδυτικές βλέψεις θεωρείται συνηθισμένο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.