ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσα θα δίνατε για να αποκτήσετε ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Hummer;

Πόσα θα δίνατε για να αποκτήσετε ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Hummer;

Δεν θα πιστεύετε πόσο πωλήθηκε το πρώτο GMC Hummer EV πριν βγει καν από τη γραμμή παραγωγής!

Του Γιάννη Σκουφή

Κατά διαστήματα ακούμε για δημοπρασίες και αυτοκίνητα που αλλάζουν χέρια έναντι αστρονομικών ποσών. Συνήθως είναι μοντέλα υψηλών επιδόσεων και άλλοτε κλασικά αυτοκίνητα με συλλεκτική αξία. Ωστόσο, αυτή την φορά έχουμε να κάνουμε με ένα νέο Hummer EV που πωλήθηκε σε τιμή υψηλότερη ακόμη και από εκείνη μιας Bugatti Chiron!

Ένας λόγος που αυτό το Hummer EV πωλήθηκε 2.500.000 δολάρια(!) ή αν προτιμάτε περίπου στα 2,12 εκατομμύρια ευρώ, είναι πως πρόκειται για το πρώτο που θα βγει από το εργοστάσιο. Ωστόσο, ο πραγματικός λόγος είναι για καλό, μιας και το ιδιαίτερα μεγάλο αυτό ποσό θα διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, για το ίδρυμα Stephen Siller Tunnel To Towers Foundation που είχε ιδρυθεί προς τιμήν του πυροσβέστη Stephen Siller, ο οποίος στην τρομοκρατική επίθεση του 2001 είχε θυσιαστεί για να σώσει πολλούς συνανθρώπους του.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως ένα Hummer EV της Edition 1 κοστίζει περίπου 113.000 δολάρια και όλη η παραγωγή έχει ήδη προπωληθεί. Το ηλεκτρικό Hummer έχει ήδη παρουσιασθεί στην έκδοση pickup, ενώ σε μερικές μέρες θα αποκαλυφθεί και η SUV εκδοχή του. Η οποία αναμένεται να γίνει επίσης ανάρπαστη στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ κάποια στιγμή ίσως δούμε το νέο Hummer και στην Ευρώπη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Εφιαλτική πρόβλεψη Σαρηγιάννη: Ακόμη περισσότερα κρούσματα την ερχόμενη εβδομάδα