ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Bugatti Chiron έχει τραβήξει τα πάνδεινα!

Αυτή η Bugatti Chiron έχει τραβήξει τα πάνδεινα!

Πρόκειται για την Prototype 4-005 που μετά από οκτώ χρόνια εξαντλητικών δοκιμών έφτασε η ώρα για να αναπαυθεί.

Του Γιάννη Σκουφή

Πριν μπει ένα μοντέλο στη μαζική παραγωγή, έχουν προηγηθεί αρκετά πρωτότυπα που περνούν από εξαντλητικές δοκιμές με τους ειδικούς να βελτιώνουν, να επανασχεδιάζουν ή να αντικαθιστούν διάφορα μέρη του αυτοκίνητου. Αν μάλιστα μιλάμε για ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων αυτά τα πρωτότυπα είναι πολύ λίγα.

Στην περίπτωση της Chiron η Bugatti είχε κατασκευάσει το 2013 στις εγκαταστάσεις της αρχικά οκτώ αυτοκίνητα δοκιμών.

Δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει αλλά αυτό που βλέπετε είναι το πρωτότυπο με την κωδική ονομασία 4-005 και στο οποίο δοκιμάστηκαν και εξελίχθηκαν τα ηλεκτρονικά των Chiron -από τις μονάδες ελέγχου του κινητήρα μέχρι του συστήματος πολυμέσων και της πλοήγησης- που μπήκαν στην παραγωγή.

Μέσα σε αυτά τα οκτώ χρόνια το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πέρασε τα πάνδεινα διανύοντας περισσότερα από 76.000 χιλιόμετρα σε διάφορα μέρη του κόσμου. Μαζί με τους δοκιμαστές του ταξίδεψε σε διάφορα μέρη του κόσμου για να δοκιμαστεί σε τεστ κάτω από τον καυτό ήλιο της Νότιας Αφρικής, σε ντριφτ στα χιόνια της Σκανδιναβίας και σε αρκετούς γύρους στην πίστα του Nardo στην Ιταλία.

Ήταν η πρώτη Chiron που πάτησε τους τροχούς της στις ΗΠΑ για δοκιμές από το Γκραν Κάνυον έως την Γρανάδα, ενώ μεταξύ των πολλών και ακραίων δοκιμασιών στις οποίες υποβλήθηκε ήταν και μια στα καυσαέρια της μετάκαυσης ενός μαχητικού τζετ Eurofighter Typhoon.

Μετά από όλα αυτά τα κατορθώματα και τις εμπειρίες, αν μπορούσε να μιλήσει ακόμη και το ίδιο το αυτοκίνητο θα έλεγε πως έφτασε η ώρα για να αποσυρθεί από την ενεργό δράση…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.