ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σας θυμίζει κάτι αυτή η πορτοκαλί Toyota Supra;

Σας θυμίζει κάτι αυτή η πορτοκαλί Toyota Supra;

Πρόκειται για ένα από τα πολλά σούπερ αυτοκίνητα που είχε οδηγήσει ο αδικοχαμένος Paul Walker που πρωταγωνιστούσε στο «The Fast & the Furious».

Του Γιάννη Σκουφή

Τη φανταχτερή Toyota Supra που βλέπετε την είχε οδηγήσει ο Paul Walker στην πρώτη ταινία του Fast & Furious και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Συμμετείχε και στο δεύτερο sequel που προβλήθηκε το 2003 και είχε χρησιμεύσει για κάποια εξωτερικά γυρίσματα και μερικά από τη θέση του οδηγού. Πάντως, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Πρόκειται για ένα μοντέλο του 1994 που έχει αλλάξει πολλές φορές χέρια και από πώληση σε πώληση να αποκτά όλο και μεγαλύτερη αξία. Για παράδειγμα πριν από έξι χρόνια η εν λόγω Supra είχε πωληθεί για 166.000 ευρώ. Σε δημοπρασία που έγινε πρόσφατα πωλήθηκε σχεδόν τα τριπλάσια καθώς το σφυρί έπεσε στις 460.000 ευρώ!

Όπως γίνεται αντιληπτό αυτή η ξεχωριστή σπορ Toyota έχει αποκτήσει συλλεκτική αξία και πλέον αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα όλων των Fast and Furious. Όσοι έχουν καλή μνήμη ίσως να θυμούνται την αναμέτρηση τoy ιαπωνικού μοντέλου προς το τέλος της πρώτης ταινίας με ένα Dodge Charger.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας εξακύλινδρος turbo 3.000 κυβικών που φυσικά αποδίδει πολύ περισσότερους από τους στάνταρ ατμοσφαιρικούς 220 ίππους. Παράλληλα το χειροκίνητο κιβώτιο έχει αντικατασταθεί από ένα αυτόματο τεσσάρων σχέσεων.

Στο πίσω μέρος υπάρχει μια τεράστια φτερούγα, ενώ το χρώμα μας παραπέμπει στο πορτοκαλί της Lamborghini. Το ειρωνικό είναι πως αυτή η Supra αξίζει πολλά περισσότερα ακόμη και από μια καλοσυντηρημένη Murcielago!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Ο ιερομόναχος ήταν αποφασισμένος για όλα - Είχε κι άλλο μπουκάλι βιτριόλι