ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O Toto Wolff, επικεφαλής της Mercedes στην F1, αδειάζει το γκαράζ του 

O Toto Wolff, επικεφαλής της Mercedes στην F1, αδειάζει το γκαράζ του 

Αν δεν τον γνωρίζετε, πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα στα οποία πιστώνεται η κυριαρχία της γερμανικής ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Toto Wolff είναι μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες που έχουν περάσει από τον χώρο της Φόρμουλα 1 και έχει συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επικράτηση της Mercedes από τότε που υιοθετήθηκε το υβριδικό σύστημα γύρω από τον V6 των 1.600 κυβικών.

Από του χρόνου οι κανονισμοί θα αλλάξουν και μένει να δούμε αν η Mercedes F1 θα διευρύνει την κυριαρχία της, αν και φέτος η Red Bull βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Verstappen.

Φυσικά ο 49χρονος Αυστριακός και πρώην οδηγός αγώνων που έχει στην ιδιοκτησία του το 33% της Mercedes AMG Petronas δεν αντιμετωπίζει καμία οικονομική δυσκολία, αλλά όπως φαίνεται θέλει να ανανεώσει το γκαράζ του και έτσι πουλά τρία από τα αυτοκίνητα της συλλογής του.

Πρώτη και καλύτερη μια LaFerrari Aperta με την οποία ο Wolff έχει κινηθεί ελάχιστα. Την είχε αγοράσει ολοκαίνουργια και την διατηρεί σε πολύ καλή κατάσταση. Λίγα περισσότερα χιλιόμετρα έχει η Ferrari Enzo που την είχε αγοράσει το 2014 με περίπου 2.380 χιλιόμετρα στο κοντέρ. Αλλά και αυτή την έχει οδηγήσει ελάχιστα, καθώς έχει προσθέσει στο κοντέρ της μόλις 350 χιλιόμετρα.

Γιατί όμως ο Wolff να μην έχει οδηγήσει περισσότερο αυτές τις υπέροχες Ferrari; Υπάρχει μια πολύ απλή εξήγηση. Δεν είχε το χρόνο για να το κάνει, ειδικά από τη στιγμή που ως ιδιοκτήτης και διευθυντής της ομάδας οφείλει να κινείται με Mercedes. Και για αυτό ακριβώς το λόγο η SL 65 AMG Black Series που πουλάει είναι μία από τις 350 όλες και όλες που έχουν κατασκευαστεί και μαζί της έχει κάνει 5.156 χιλιόμετρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.