ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Lada Niva είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει

To Lada Niva είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει

Το θρυλικό Niva απέκτησε μια νέα «στρατιωτική» έκδοση, τη Bronto, που στη Ρωσία θα ξεκινά από περίπου 7.300 ευρώ.

Του Γιάννη Σκουφή

Στη Ρωσία άνοιξαν οι παραγγελίες για την έκδοση Bronto του SUV της Lada, που ουσιαστικά δεν είναι κάτι άλλο από ένα κλασικό Niva με ένα πακέτο με διάφορα πρόσθετα. Όπως προστατευτικά πλαστικά τόσο για τη μάσκα όσο και για τις πλευρικές επιφάνειές του, που του εξασφαλίζουν ένα «στρατιωτικό» look.

Τη «στρατιωτική» όψη ενισχύουν τόσο οι προβολείς όσο και τα εκτός δρόμου ελαστικά σε συνδυασμό με τη μεγάλη απόσταση των 240 χιλιοστών από το έδαφος.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 1.700 κυβικών, που αποδίδει 83 ίππους και 192 Nm. Όπως σε κάθε Niva, έτσι και εδώ η τετρακίνηση είναι στάνταρ -για την περίσταση με επιπλέον κλείδωμα διαφορικών και ενισχυμένους άξονες μετάδοσης- και το κιβώτιο χειροκίνητο 5 σχέσεων.

Πάντως, οι Ρώσοι προφανώς και έχουν χιούμορ, καθώς βλέποντας το νέο Ford Bronco να διαγράφει μια τρελή εμπορική πορεία στη ΗΠΑ, είπαν να βαφτίσουν τη νέα έκδοση του Niva… ως Bronto.

Η οποία φτάνει στην πιο πλούσια έκδοχή της μέχρι και τις περίπου 10.000 ευρώ, ενώ στην πορεία μπορεί να έχει και συλλεκτικό ενδιαφέρον, μιας και δεν μπορεί το κλασικό Niva, που παρουσιάστηκε το 1975 κάποτε θα αποσυρθεί.

Το πιο πιθανό είναι σε τρία χρόνια, με το καινούργιο να βασίζεται στο πλαίσιο CMF-B και στα μηχανικά μέρη του Duster της Dacia. Η οποία ανήκει στην Renault, όπως και η Avtovaz, μέλος της οποίας είναι και η Lada.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία για την αύξηση των νοσηλειών - Στους εμβολιασμούς ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση