ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το Chaoς, το ελληνικό hypercar (photos)

Αυτό είναι το Chaoς, το ελληνικό hypercar (photos)

Η Spyros Panopoulos Automotive (SPA) παρουσίασε διαδικτυακά επίσημα το hypercar ή ultracar, όπως το αποκαλεί, Chaos.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι φωτογραφίες δείχνουν το Chaos σε ένα βιομηχανικό χώρο -η SPA πάντως αναφέρει πως έχει έκταση 108 στρεμμάτων με στεγασμένο χώρο 35.000 τετραγωνικών- και αυτό που προσέχει κανείς είναι το έντονο ανάγλυφο του εμπρός του μέρους. Που παραπέμπει και σε μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 αλλά και στη θρυλική Ferrari Enzo.

Στα ιδιαίτερα στοιχεία του περιλαμβάνονται οι σημειακοί προβολείς, οι πολύ λεπτές εμπρός κολώνες, οι ζάντες με τα δισκόφρενα με τη χαρακτηριστική εμφάνιση αλλά και η εξαιρετικά μικρή απόσταση από το έδαφος.

Η SPA πάντως αναφέρει πως παρόλα αυτά θα μπορεί να κυκλοφορεί κανονικά σε δημόσιους δρόμους.

Το εσωτερικό του Chaos είναι κυριολεκτικά space και μένει να δούμε πως θα διαμορφωθεί στην έκδοση παραγωγής όταν και όποτε αυτό γίνει.

Ο κινητήρας του Chaos, πάντα σύμφωνα με την SPA, θα είναι ένας V10 4.000 κυβικών με δύο turbo, που αποδίδει 2.000 ίππους στη βασική του έκδοση και 3.000 στην κορυφαία.

Οι τιμές αυτές είναι πραγματικά εξωπραγματικές όπως και όλο το αυτοκίνητο που θέλουμε να ελπίζουμε πως δεν μείνει μόνο στο στάδιο της μακέτας και της ψηφιακής απεικόνισης. Όπως έχει συμβεί με πολλά hypercars στο πρόσφατο παρελθόν. Που ήταν και ηλεκτρικά και άρα απέδιδαν πολύ πιο εύκολα χιλιάδες ίππους.

Ο προγραμματισμός πάντως της SPA περιλαμβάνει την προσπάθεια κατάρριψης διάφορων ρεκόρ, μεταξύ αυτών και του πιο γρήγορου αυτοκινήτου παραγωγής στο Nuerburgring, ενώ στα σχέδια της υπάρχει και ένα ηλεκτρικό city car, το Apeiron καθώς και ένα supercar με υδρογόνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη δίκη για το βιτριόλι (pics)

Τάσος Ξιαρχό: Η απόπειρα αυτοκτονίας, τα «πισω-μπρος» στο Instagram και η «αμνησία»

Chaos: Παρουσιάστηκε επίσημα το ελληνικό Hypercar – Οι πρώτες εικόνες και τα χαρακτηριστικά του