ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Honda ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV για την Ευρώπη!

H Honda ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV για την Ευρώπη!

Η ιαπωνική εταιρία έχει να λανσάρει μέσα στο 2022 το νέο HR-V, αλλά και το νέο Civic. Και λίγο αργότερα ένα ηλεκτρικό SUV, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες φήμες.

Του Γιάννη Σκουφή

H ιαπωνική εταιρεία είναι ευρέως γνωστή για την προηγμένη τεχνολογία που διαθέτει έχοντας παρουσιάσει κατά καιρούς κινητήρες που έχουν αποτελέσει ορόσημο στην αυτοκινητοβιομηχανία. Από την μοτοσικλέτα Honda NSR με τα οβάλ πιστόνια, μέχρι το περίφημο VTEC που μεταβάλλει εκτός από το χρονισμό και το βύθισμα των βαλβίδων προσφέροντας εξαιρετική απόδοση.

Ωστόσο, ακόμη και ένας κατασκευαστής με μεγάλη παράδοση στους θερμικούς κινητήρες και επιτυχίες και στη Φόρμουλα, με πιο πρόσφατη τον τίτλο του Max Verstappen, οφείλει να ακολουθήσει τις εξελίξεις και μέχρι τώρα η Honda μας έχει δείξει πως μπορεί να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Σύμφωνοι, το Honda e μπορεί να είναι αρκετά ακριβό για ένα city-car, αλλά καταφέρνει να εκπλήσσει με τον high-tech χαρακτήρα του και τον προηγμένο τεχνολογικό του εξοπλισμό.

Από εκεί και πέρα η Honda έχει ως στόχο να μπει όλο και πιο δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση και ήδη στην Κίνα έχει στήσει ένα μεγάλο κέντρο έρευνας και εξέλιξης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σε συνεργασία με άλλες τοπικές εταιρείες (όπως τις Guangqi Honda Automobile, Dongfeng Honda Automobile κ.α.) έχει ιδρυθεί το εμπορικό σήμα e:N που έκανε ντεμπούτο σε τρία πρωτότυπα και ένα SUV που θα το δούμε σε ηλεκτρική έκδοση.

Προς το παρόν τα e:NP1 και e:NS1 που έχουν ήδη παρουσιαστεί με αυτονομία κοντά στα 500 χιλιόμετρα προορίζονται για την αγορά της Κίνας. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό τα SUV που βλέπετε να στρώσουν το χαλί για ένα ανάλογο μοντέλο προσαρμοσμένο και αναβαθμισμένο στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Ένα τέτοιο ηλεκτρικό μοντέλο θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπο με άλλα ανταγωνιστικά κόμπακτ SUV, όπως είναι το Hyundai Kona Electric ή το Peugeot e-2008.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άσχημα παιχνίδια με τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά

Ράδιο Αρβύλα: Η απάντηση του Αντώνη Κανάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Είστε ηθικοί αυτουργοί»