ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή την Aston Martin δεν σταματά ούτε με σφαίρες

Αυτή την Aston Martin δεν σταματά ούτε με σφαίρες

Είναι θωρακισμένη και έχει μέχρι και χερούλια που προκαλούν ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ σε όποιον θελήσει να βάλει το «χέρι» του δίχως την άδεια του ιδιοκτήτη.

Του Γιάννη Σκουφή

Συνήθως τα θωρακισμένα αυτοκίνητα για τα οποία κατά καιρούς γράφουμε είναι μεγάλα SUV ή λιμουζίνες. Και αυτό για να μπορούν να μεταφέρουν με άνεση και πάνω από όλα με ασφάλεια πολιτικά πρόσωπα, διασημότητες και όποιον γενικότερα έχει κάποιους λόγους να φοβάται για τη ζωή του κατά τις μετακινήσεις του.

Από την άλλη, υπάρχουν και κάποιοι που προτιμούν να οδηγούν οι ίδιοι τα αυτοκίνητα τους. Ακόμη και αν πρόκειται για μια Aston Martin Vantage με τον twin-turbo V8 των 4.400 κυβικών που αποδίδει 510 ίππους. Πράγματι, είναι πολύ σπάνιο να ακούμε για ένα πανάκριβο σπορ θωρακισμένο, αλλά γιατί όχι;

Την όλη αναβάθμιση αναλαμβάνει η AddArmor η οποία πιστοποιεί το επίπεδο B4, που προστατεύει από βλήματα Magnum διαμετρήματος 0,44 και 0,357 χιλιοστών αλλά και από Parabellum διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Οι ενισχύσεις αφορούν κυρίως τα κρύσταλλα που έχουν εμφανώς μεγαλύτερο πάχος άλλα και βάρος. Μάλιστα προκειμένου να αντισταθμιστούν τα επιπλέον κιλά της θωράκισης έχουν χρησιμοποιηθεί συνολικά 204 κιλά ανθρακονημάτων, ενώ υπάρχουν χαλύβδινες ενισχύσεις στην οροφή και το ρεζερβουάρ.

Φυσικά υπάρχουν και όλα όσα πρέπει να έχει ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο για να μπορεί να διαφύγει, όπως λάστιχα run-flat, καλύμματα στις απολήξεις ώστε να μην μπορεί κάποιος να βάλει επικίνδυνα αντικείμενα, ενώ το high-light είναι ένας διακόπτης για ηλεκτροσόκ σε όποιον θελήσει να μπει με το ζόρι στο εσωτερικό της θωρακισμένης Vantage.