ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το μοντέλο της Maybach μπορεί να το αγοράσει (σχεδόν) οποιοσδήποτε

Αυτό το μοντέλο της Maybach μπορεί να το αγοράσει (σχεδόν) οποιοσδήποτε

Για μία ακόμη φορά ένας κατασκευαστής πανάκριβων αυτοκινήτων διευρύνει τις δραστηριότητες του στο χώρο της μόδας και των αξεσουάρ.

Του Γιάννη Σκουφή

Με τα υπέρ-πολυτελή αυτοκίνητα της Maybach μπορούν να κινούνται πολύ λίγοι άνθρωποι σε αυτό τον πλανήτη. Ωστόσο, πολύ περισσότεροι έχουν την δυνατότητα όταν κινούνται να φορούν τα στιλάτα γυαλιά ηλίου που θα κυκλοφορήσουν αυτό το καλοκαίρι σε δέκα διαφορετικά χρώματα.

Συγκεκριμένα, το σούπερ premium σήμα της Mercedes λανσάρει μία σειρά από γυαλιά ηλίου την οποία ονομάζει «The Creator». Στη σχεδίασή τους, είναι τύπου «μάσκας», συνέβαλε ο Gorden Wagner, ο επικεφαλής σχεδιασμού του ομίλου της Mercedes, που θέλησε να περάσει ορισμένα στοιχεία στο design των γυαλιών, όπως τα στρογγυλεμένα άκρ που υποτίθεται πως παραπέμπουν στα λογότυπα της Maybach ή το πλαίσιο που αποτελεί αναφορά στη μάσκα των αυτοκινήτων.

Τα γυαλιά της Maybach είναι διαθέσιμα σε δέκα χρωματικούς συνδυασμούς. Διατίθενται με βαμμένο μέταλλο είτε σε τιτάνιο με επίστρωση από χρυσό 22 καρατίων, ροζ χρυσό ή πλατίνα.

Τα επιχρυσωμένα γυαλιά προσφέρονται σε πορτοκαλί φυσικό κέρατο και φακούς από χρυσαφί καθρέφτη ή μαύρο ματ κέρατο και σκούρους γκρι φακούς ή κρεμ/πράσινο μαρμάρινο κέρατο και πρασινωπούς φακούς.

Τα γυαλιά με ροζ χρυσό διατίθενται σε μαύρο ματ κέρατο με γκρι ντεγκραντέ φακούς ή σε κρεμ χρώμα με φακούς καθρέφτη σε ροζ χρυσό. Αυτά με πλατίνα είναι σε μαύρο ματ κέρατο με γκρι ντεγκραντέ φακούς ή κρεμ/μπλε μαρμάρινο και ασημί καθρέφτες.

Για τους πιστούς πελάτες η Maybach μπορεί να δημιουργήσει και custom παραγγελιές, ενώ υπογραμμίζει πως για το κέρατο που χρησιμοποιείται κανένα ζώο δεν έχει χάσει τη ζωή του. Το υλικό προέρχεται από την εταιρεία IVKO, η οποία το προμηθεύεται από ασιατικούς νεροβούβαλους που πεθαίνουν από γεράματα.

Όσο για την τιμή η Maybach δεν κάνει πουθενά λόγο στην ανακοίνωσή της. Πιθανότατα επειδή θα κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ.